Μπακογιάννης: Στόχος να αρχίσουν τα μόνιμα έργα του Μεγάλου Περιπάτου το 2021

«Πώς χάθηκαν τα δύο εκατομμύρια αφού ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις γειτονιές; Τίποτα δεν θα πάει χαμένο».
.
Eurokinissi
.

«Ειδικό πολεοδομικό σχέδιο είναι το θεσμικό όχημα που λαμβάνει υπόψιν όλα τα χαρακτηριστικά του έργου για να μπει σε διαβούλευση και να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021» δήλωσε στον Αθήνα 98,4 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Επίσης, τόνισε πως σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥΥ, ο Δήμος Αθηναίων, έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζει σε απολυμάνσεις σε ολόκληρη την πόλη, εστιάζοντας σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός αλλά και σε ευάλωτα σημεία, όπως νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και στάσεις λεωφορείων.

Απαντώντας στις κριτικές για τα κόστη του Μεγάλου Περιπάτου, σχολίασε «πώς χάθηκαν τα δύο εκατ. αφού ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις γειτονιές; Τίποτα δε θα πάει χαμένο. Όταν έχεις ένα πιλοτικό σχέδιο, ένα έργο ζωντανό και το θέτεις σε εφαρμογή δοκιμαστικά για να διαπιστώσει τα συν και τα πλην της μελέτης. Αυτή ήταν η δική μας στόχευση. Ξενίζει γιατί έγινε πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει λογική ουδέν μονιμότερου του προσωρινού κτλ. Αλλά εμείς έχουμε σχέδιο και έχουμε αντανακλαστικά να προσαρμοζόμαστε στα θέλω της πόλης για να φτάσουμε σε μια Αθήνα διαφορετική.Δεν έχουμε διάθεση να σταματήσουμε τον ποδηλατόδρομο. Θέλουμε να ενισχύσουμε τους ποδηλατοδρόμους και να κινούμαστε με ασφάλεια».

«Ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μόνο η Πανεπιστημίου. Μεγάλος Περίπατος είναι η Όλγας, είναι το Σύνταγμα, Μεγάλος Περίπατος είναι η Ερμού. Έχει πολλές πτυχές ως έργο» είπε σχετικά.

«Τι λέμε; Λέμε ότι η Αθήνα, οι γειτονιές της, χρειάζονται πράσινο. Χρειάζεται αυτό τον αστικό εξοπλισμό. Και αυτός ο αστικός εξοπλισμός είναι η προίκα της πόλης από τον Μεγάλο Περίπατο» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σχέδιο για ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων

Αναφερόμενος στο σχέδιο υλοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, δήλωσε πως «θέλουμε να υλοποιήσουμε την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, [έργο το οποίο] πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Αντώνη Τρίτση το ’82- ’83, όπως το συνέχισε μετά η Μελίνα Μερκούρη και τόσοι άλλοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι μία πολύ γενναία παρέμβαση, η οποία πέρα από το ότι εξασφαλίζει 50.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, πέρα από το ότι δημιουργεί μία μοναδική διαδρομή 7 χιλιομέτρων περιπατητική και ποδηλατική, είναι μία παρέμβαση η οποία μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της πόλης».

Μεταναστευτικό- νέα δομή στον Ελαιώνα

Για το θέμα της Πλατείας Βικτωρίας και γενικότερα για το μεταναστευτικό στην Αθήνα, ανάφερε ότι σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο «μία νέα δομή θα γίνει στον Ελαιώνα, δίπλα στην υφιστάμενη δομή, που θα λειτουργήσει ως transit center». Δομή, που, όπως είπε, θα φιλοξενεί πρόσφυγες από τα νησιά «για ένα σύντομο αλλά ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να δρομολογηθεί η ένταξή του, αν θέλετε, ή γενικότερα να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματά της».

(με πληροφορίες από Αθήνα 98,4, ΑΠΕ-ΜΠΕ)