Μπαρνιέ: Ευρωπαϊκό το πένθος για την τραγωδία στην Αττική

Υπάρχουν προβλήματα αλλά υπάρχει και η αλληλεγγύη πάντα μεταξύ μας
Eurokinissi

Οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και η έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος της Κομισιόν για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Ο κ. Παυλόπουλος καλωσορίζοντας στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον κ. Μπαρνιέ, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, η οποία ζει, δυστυχώς, στιγμές πένθους και οδύνης και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς τον ίδιο -που τον χαρακτήρισε μεγάλο φίλο της Ελλάδας-, καθώς και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απέδειξαν ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη παραμένουν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, σύμφωνα με τις επιταγές του ευρωπαϊκού πολιτισμού» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος, στο κύριο αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Μπαρνιέ στην Ελλάδα, τον συνεχάρη δημοσίως για την μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, με την οποία φέρει σε πέρας την αποστολή του, δηλαδή την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το Brexit.

«Η θέση της Ελλάδας ήταν και είναι γνωστή ευθύς εξ αρχής: Μακάρι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου να ξαναμελετήσει -ο χρόνος υπάρχει- την απόφασή του για το Brexit. Βεβαίως η απόφαση είναι αποκλειστικώς δική του και είναι απολύτως σεβαστή. Εφόσον, όμως, εμμείνει στην απόφασή του αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθούν, εγκαίρως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου και να συναφθεί Συμφωνία Αποχώρησης. Σ′ αυτή την περίπτωση οι φίλοι μας του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να γνωρίζουν καλώς ότι η σχετική Συμφωνία θα σέβεται, στο ακέραιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και θα προστατεύει, επίσης στο ακέραιο, τα νόμιμα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι δεν μπορεί κανείς και να επιλέγει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ν′ αναμένει να έχει, έστω και εν μέρει, τα προνόμια του μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τα συμφέροντά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρνιέ υπογράμμισε πρώτα απ’ όλα ότι «συμμεριζόμαστε απόλυτα τη συγκίνηση, το πένθος του ελληνικού λαού, την τραγωδία αυτή που πλήττει όλη την Ελλάδα».

«Και την συμμεριζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εγώ προσωπικά και στην ίδια μου την οικογένεια. Είδα πόση συγκίνηση έχει προκαλέσει αυτό το μακάβριο γεγονός. Το μήνυμα του προέδρου Γιούνκερ και όλης της Επιτροπής και το δικό μου προσωπικό μήνυμα είναι ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι, συμμετέχουμε σ’ αυτό το πένθος σας, το μοιραζόμαστε, είμαστε δίπλα σας όπως πάντα. Πρέπει να μάθουμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Και θα θυμηθώ την πρώτη μου επίσκεψη τον Σεπτέμβρη του 1999, ως Επίτροπος υπεύθυνος για την Περιφερειακή Πολιτική, όταν πήγαμε στο βόρειο τμήμα των Αθηνών και είδαμε ποιες προσπάθειες έπρεπε να καταβάλλουμε για να μπορέσουμε στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και στο πλαίσιο των κοινοτικών ταμείων χορήγησης αρωγής να φανούμε αλληλέγγυοι. Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, είμαστε πάντα δίπλα στον ελληνικό λαό και συμμεριζόμαστε το πένθος της Ελλάδος αυτές τις μέρες», σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σε αυτή την τραγωδία, η οποία πραγματικά έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο, βλέπουμε ποιες είναι οι πραγματικές αξίες στις οποίες βασίζονται όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε «η αλληλεγγύη μεταξύ άλλων είναι το γεγονός ότι συμμεριζόμαστε τις πολιτικές αλλά και τα συναισθήματα που προκαλούνται από τέτοιου είδους καταστάσεις. Είμαστε 28 κράτη, τα οποία κάνουμε μία πολιτική, όχι μόνο κοινωνική και οικονομική αλλά και ανθρωπιστική. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά υπάρχει και η αλληλεγγύη πάντα μεταξύ μας».

Αναφορικά με το Brexit υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πάντα ήταν μία φίλη χώρα και ξέρουμε ότι έχει την ίδια άποψη με εμάς, εφόσον επέλεξε η Μεγάλη Βρετανία να φύγει. «Θα συμφωνήσουμε αλλά θέλουμε να φύγει κυρίως με συντεταγμένο τρόπο όπως λέγεται και όχι άτακτα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε ως αποχώρηση. Αυτό είναι κάτι το οποίο κάνουμε εμείς στις Βρυξέλλες. Εγώ είμαι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων εκ μέρους και της Ελλάδας βεβαίως -εφόσον είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ελπίζουμε και πρέπει έως τον Οκτώβριο να έχουμε καταλήξει στην επίλυση όλων των προβλημάτων για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία σωστή οργάνωση πάνω από όλα της αποχώρησης αυτής, των σχέσεων που φιλοδοξούμε να έχουμε στη συνέχεια με την Μεγάλη Βρετανία, όχι μόνο στον εμπορικό τομέα, στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας ή της ναυσιπλοΐας, αλλά κυρίως σε θέματα πάρα πολύ σημαντικά -στρατηγικής σημασίας-, όπως είναι η άμυνα και η ασφάλεια. Ξέρουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να κάνει όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις προσβλέποντας σε σταθερότητα στην Ευρώπη. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητήσαμε και αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλες -κι εγώ θα συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις έχοντας αυτή τη φιλοδοξία και το στόχο κατά νου: σταθερότητα στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μπαρνιέ.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι στο πλαίσιο αυτών των δύσκολων διαπραγματεύσεων «δεν ασχολούμαστε μόνον με τη συνθήκη, με το δίκαιο. Μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών γίνονται συζητήσεις που αφορούν και τους ανθρώπους, τα άτομα, τους 4,5 εκατομμύρια ξένους που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων και πάνω από 10.000 Έλληνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, για το Ηνωμένο Βασίλειο ή για επιχειρήσεις. Και βεβαίως έχετε και εσείς Βρετανούς που εργάζονται στην Ελλάδα».

«Μία λοιπόν από τις προτεραιότητές μας είναι να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων αυτών των ανθρώπων. Με νομική ασφάλεια διότι η συμφωνία πρέπει να επιτρέπει την πλήρη άσκηση όλων των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που εργάζονται και στο Ηνωμένο Βασίλειο και εδώ» κατέληξε.

Μ. Μπαρνιέ: Ευρωπαϊκό το πένθος για την τραγωδία στην Αττική

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα τη στιγμή του εθνικού πένθους που είναι και ευρωπαϊκό πένθος» ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής.

«Υποδέχεστε κάποιον που είναι οικογενειάρχης και, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, συγκλονίστηκα από τις σκηνές στην Αττική, ιδιαίτερα στο Μάτι, και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια και του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να εκφράσω την αλληλεγγύη της» είπε ο κ. Μπαρνιέ και προσέθεσε: «Δεν ξεχνάω και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα το 1999 με τον μεγάλο σεισμό, τις πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο το 2007. Αυτές οι καταστροφές που πλήττουν και ολοένα και πιο σοβαρά και άλλες χώρες της ΕΕ δεν είναι όλες φυσικές καταστροφές. Πέραν όμως της αλληλεγγύης υπάρχουν και τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε για να μην επαναληφθούν αυτές οι τραγωδίες, υπάρχουν διδάγματα που πρέπει να πάρουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Μπαρνιέ αποκάλυψε ότι μετά τους σεισμούς της Αθήνας το 1999 είναι εκείνος που πρότεινε να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης για να βοηθηθούν οι επανορθώσεις. Λαμβάνοντας δε υπόψη το μέγεθος της τραγωδίας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ότι υπάρχουν συνθήκες που δεν μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίσει και γι΄αυτό πρέπει όλες οι χώρες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους για την αγορά μέσων όπως για παράδειγμα σκαφών καναντέρ που θα είναι από κοινού η χρήση τους σε περίπτωση ανάγκης.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο να σεβαστεί τις αρχές στις οποίες βασίστηκε η ΕΕ»

Για τις θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενημέρωσε τις Επιτροπές της Βουλής ο επικεφαλής διαπραγματευτής για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι Βρετανοί αποφάσισαν να μείνουν μοναχικοί και όχι αλληλέγγυοι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ. Είναι μία επιλογή που μας λυπεί, αλλά τη σεβόμαστε και εξ ονόματος της ΕΕ έχω την ευθύνη να οργανώσω αυτήν την οργανωμένη έξοδο» ξεκίνησε την ενημέρωση της Βουλής ο κ. Μπαρνιέ και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις: Η οργάνωση του διαζυγίου και οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών ήταν ξεκάθαρος, ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές αξιώσεις που προβάλλει το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιώσεις που παρακάμπτουν τις αρχές και τους κανόνες της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς.

Ως προς τον χρονικό ορίζοντα και τα επόμενα βήματα, ο κ. Μπαρνιέ είπε ότι «η συμφωνία για το Brexit, η τακτική αποχώρηση, ο διαχωρισμός που πρέπει να προχωρήσει οργανωμένα, θα γίνει μέσα από μία συνθήκη, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί περί τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, θα επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ και από το βρετανικό Κοινοβούλιο από την πλευρά των Βρετανών». Στη συνέχεια, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ενταθούν οι συζητήσεις και προσπάθειες με τους Βρετανούς για να προετοιμαστεί κάτι που είναι πιο σημαντικό από το διαζύγιο. Δηλαδή, να προετοιμαστεί η μελλοντική συνεργασία σε όλους τους τομείς με το Ηνωμένο Βασίλειο -το οποίο θα γίνει μία τρίτη χώρα- στις 30 Μαρτίου του επομένου έτους, οπότε αποχωρεί από την ΕΕ. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό, η μελλοντική συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ και σημείωσε ότι θα διαμορφωθούν μικτές Συνθήκες που θα πρέπει να επικυρωθούν από τα εθνικά Κοινοβούλια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Μπαρνιέ για τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στις μελλοντικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο: «Οι μελλοντικές σχέσεις μετά το διαζύγιο με το Ηνωμένο Βασίλειο σας αφορούν, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Κοινοβούλια των κρατών-μελών».

Εξάλλου, τόνισε ότι η Συνθήκη Εξόδου έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν στο 80%. Σε αυτό το κείμενο υπάρχουν σημεία που ενδιαφέρουν και την Ελλάδα, όπως τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία και αντιστοίχως, τα δικαιώματα των Βρετανών που ζουν και εργάζονται στην ΕΕ. Αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που αφορούν την περίοδο έως το 2021, δεδομένου ότι μετά την 1-1-2021 «τα πράγματα θα αλλάξουν για όσους θελήσουν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί τότε τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη μεταναστευτική πολιτική που θέλει να υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση”» υπογράμμισε ο κ. Μπαρνιέ, συμπληρώνοντας ότι άλλα τέτοια ζητήματα μείζονος σημασίας είναι τα δημοσιονομικά, τα προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις κ.λπ.

Η μελλοντική συνεργασία

Ως προς τη μελλοντική συνεργασία, αυτή κινείται σε τέσσερις πυλώνες: Τον οικονομικό πυλώνα (οικονομική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου), τον πυλώνα για συνεργασία σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (αεροπλοϊα, θαλάσσιες μεταφορές, έρευνα, πανεπιστήμια), τον πυλώνα εσωτερικής συνεργασίας (συνεργασία αστυνομικών και δικαστικών αρχών) και τον πυλώνα εξωτερικής πολιτικής (εξωτερική πολιτική, πολιτική ασφάλειας και άμυνας).

«Αγκάθι» συνιστά η διάθεση του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά να έχει ειδική μεταχείριση στην Τελωνειακή Ένωση και την Ενιαία Εσωτερική Αγορά, «γιατί δεν θέλουν να σεβαστούν κάποιους κανόνες που είναι κοινοί κανόνες των 27. Δεν θέλουν να σεβαστούν τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν θέλουν να συνεισφέρουν στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και δεν θέλουν να σεβαστούν την ελευθερία κυκλοφορίας των ατόμων. Δεν θέλουν να σεβαστούν το κανονιστικό πλαίσιο της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς και δεν θέλουν να αποτελέσουν μέλη μίας κοινής εμπορικής πολιτικής και άρα με αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσαν κλείνουν την πόρτα σε διάφορα μοντέλα συνεργασίας με τρίτες χώρες, που ήδη ισχύουν, όπως για παράδειγμα ό,τι συμβαίνει με τη Νορβηγία που δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά είναι μέλος της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς και σέβεται όλους τους κανόνες» υποστήριξε ο κ. Μπαρνιέ. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν ξεκάθαρος: «Έχω σαφή εντολή να γίνουν σεβαστές οι αρχές που έχουν δημιουργήσει την ΕΕ και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να αποσταθεροποιηθεί η εσωτερική αγορά διότι αποχωρούν οι Βρετανοί. Η ενιαία εσωτερική αγορά δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Την οικοδομήσαμε μαζί με τους Βρετανούς και δεν θα την καταργήσουμε τώρα επειδή έτσι ζητούν. Ούτε μπορεί να έχουμε Τελωνειακή Ένωση με δύο είδη δασμών».

Σε αυτό το κλίμα είναι χαρακτηριστική και η αναφορά του κ. Μπαρνιέ στη σημασία που έχει να διατηρηθεί ενωμένη η ΕΕ. «Δεν πρέπει να είμαστε θεατές, αλλά παράγοντες που ρυθμίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Πρέπει να είμαστε κάτι παραπάνω από Έλληνες ή Γερμανοί ή Γάλλοι. Πρέπει να είμαστε Ευρωπαίοι για να παραμείνουμε στο προσκήνιο» είπε και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι εφόσον η ΕΕ μείνει ενωμένη εξακολουθεί να έχει ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

«Σεβασμός στο θεσμικό κεκτημένο της ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται ξεχωριστά, αλλά μέσω του κεντρικού διαπραγματευτή της ΕΕ και θέλει να εξασφαλιστεί ότι η αποχώρηση δεν θα έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ναι μεν θέλουμε να εξακολουθήσει να είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ αλλά «όποιος επιλέγει να φύγει από την ΕΕ δεν μπορεί να έχει τα ίδια ή περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν τα κράτη-μέλη». Ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι γενικές αρχές είναι ο σεβασμός στο θεσμικό κεκτημένο της ΕΕ, ο σεβασμός στην Ενιαία Αγορά και στην αυτονομία λήψης αποφάσεων στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικά για τη Λευκή Βίβλο που κατέθεσε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα στην πορεία της διαπραγμάτευσης διότι ξεκαθαρίζει συγκεκριμένες θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, «ήρθε, όμως, αργά και εξακολουθεί να προβάλλει αντιφατικά αιτήματα, με πιο απλά λόγια να θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...».

Ως προς τις προτεραιότητες της Ελλάδας, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι είναι η προστασία των γεωργικών προϊόντων, ιδίως εκείνων των γεωγραφικών ενδείξεων, ο τομέας των υπηρεσιών, κυρίως των ναυτιλιακών υπηρεσιών και της αεροπορίας. Σημαντικοί τομείς που ενδιαφέρουν, εξάλλου, την Ελλάδα είναι τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι ψηφιακές υπηρεσίες, η καινοτομία, η εκπαίδευση, η έρευνα και η ανάπτυξη, δεδομένου ότι πολλοί φοιτητές, επιστήμονες και ερευνητές βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα δικαιώματά τους σε έναν μεγάλο βαθμό έχουν εξασφαλιστεί από την εν εξελίξει διαπραγμάτευση του κ. Μπαρνιέ.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο διυπουργικό σχήμα που έχει συγκροτηθεί για το Brexit, συντονίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών και εξετάζει όλες τις παραμέτρους. Με δεδομένη ιδίως τη μεταβλητότητα θέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό το διυπουργικό σχήμα εξετάζει και το απεφευκταίο ενδεχόμενο, δηλαδή, ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, θα καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο δράσης και θα υπάρξει ιστοσελίδα με πληροφορίες για επιχειρήσεις και πολίτες.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή