Αν η άνοιξη είχε άρωμα αυτό θα ήταν βανίλια.
Κακά τα ψέματα, ο χειμώνας θέλει την σοκολάτα του, αλλά μόλις αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός, η βανίλια έρχεται να βγάλει από τη μέση τις έντονες σοκολατένιες απολαύσεις και να προσφέρει στον ουρανίσκο μας, μία δροσερή ευχαρίστηση.
Κάπως έτσι γεννήθηκαν και αυτά τα muffin βανίλιας, για να συνοδεύσουν τα ανοιξιάτικα πρωινά μας!
Υλικά:
4 αβγά
3 κουτ. σούπας γάλα καρύδας χτυπημένο
¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
½ κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
½ κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
1/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
1/3 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας
¾ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε 12 χάρτινα muffin cups σε έναν δίσκο για muffin.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας.
Αφού χτυπηθούν για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη καρύδας.
Ενσωματώνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό λεμόνι, τη μαγειρική σόδα και στο τέλος, σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου, το άμυλο ταπιόκας και το αλάτι.
Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία σπάτουλα.
Με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το μείγμα σε ένα ένα muffin cup (μέχρι τα ¾).
Ψήνουμε για 16-18 λεπτά μέχρι το κέντρο κάθε muffin να έχει ψηθεί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με λίγη κρέμα λεμόνι και φράουλες!
Αναδημοσίευση από το Bubbles & Avocados