Ο Βασίλης Μπέκας αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι εδώ και λίγες ημέρες ο καλύτερος σεφ της Ευρώπης για το 22. Βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπου η χώρα μας διακρίθηκε με δύο ακόμη βραβεία.
Οι 700 και πλέον Σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη, που βρέθηκαν το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου στη Ντιζόν της Γαλλίας γεύτηκαν φάβα φακές και φασόλια, ελιές, τυριά, γλυκά του κουταλιού και κρασιά με ελληνική ονομασία προέλευσης.
Τον Γαστρονομικό και Οινικό Τουρισμό της χώρας μας σύστησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» με την αρωγή της ΓΓΑΕ και τον ΕΟΤ, και τη συμμετοχή 20 και πλέον προσωπικοτήτων απ’ τον χώρο της εστίασης και του τουρισμού.
Ο Αρχισέφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέσπασε το βραβείο Καλύτερος Σεφ της Ευρώπης για το 2022.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr