Σε μία εντυπωσιακή κίνηση που αποκαλύφθηκε σήμερα (Πέμπτη 14 Απριλίου) την 1η Απριλίου ο μεγιστάνας Έλον Μασκ πρόσφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή (ένα πρίμιουμ 38% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής) για να εξαγοράσει το Twitter. Ήταν μόλις μία ημέρα πριν ανακοινωθεί δημόσια η αρχική επένδυση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla παίρνοντας ποσοστό άνω του 9% στο κοινωνικό δίκτυο που λατρεύουν οι χρήτες του microblogging.
Στο αίτημα του προς το διοικητικό συμβούλιο του Τwitter, περιέγραψε συνοπτικά - με τον χαρακτηριστικό, εκκεντρικό τρόπο του - το σκεπτικό του για την επένδυση στην πλατφόρμα, πιστεύοντας ότι πρέπει να γίνει ιδιωτική, προκειμένου να λάμψει ξανά. Ανέφερε πως διαφορετικά το Twitter δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τον ζωτικής σημασίας ρόλο του για τη δημοκρατία και για αυτό προσφέρθηκε να το αγοράσει ολόκληρο. Επισήμανε δε πως αν η γενναιόδωρη προσφορά του, που ήταν «η καλύτερη και η τελική» δεν γινόταν δεκτή πριν ανακοινωθεί δημόσια η επένδυση του, θα αναθεωρούσε τη θέση του ως μέτοχος (θα αποχωρήσει;).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δεν εντάχθηκε τελικά στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, ανακοίνωσε τα νέα, μετά από ένα σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο Μασκ έκανε μέσω tweets προτάσεις για πιθανές αλλαγές στο Twitter. Mεταξύ αυτών και το να γίνει το site ελεύθερο από διαφημίσεις. «Ο διορισμός του Έλον στο συμβούλιο θα ετίθετο επίσημα σε ισχύ στις 9 Απριλίου, μα ο Έλον κοινοποίησε το ίδιο πρωί πως δεν θα έμπαινε στο συμβούλιο».
Έκτοτε τα ερωτηματικά σχετικά με το πώς θα μπορούσε Μασκ να προσπαθήσει να αλλάξει την πλατφόρμα ως ο μεγαλύτερος μέτοχός παραμένουν αναπάντητα. Πέρα όμως από βασικός μέτοχος, ο εκκεντρικός Μασκ έχοντας 80,5 εκατομμύρια followers στο Twitter τον καθίσταται μία από τις δημοφιλέστερες φιγούρες στην πλατφόρμα, στο ίδιο επίπεδο με pop stars όπως η Αριάνα Γκράντε και η Lady Gaga. Ακόμη κι αν τα tweets του κάποιες φορές τον βάζουν σε μπελάδες.
Με πληροφορίες από Guardian