Σε νέο «σόου» προκλητικών δηλώσεων επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun «τρέλανε την Ελλάδα» και δείχνει την πρόοδο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του.
Αναφερόμενος περαιτέρω στον πύραυλο, είπε ότι θα αυξηθεί η εμβέλειά του πάνω από τα 561 χλμ. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η παραγωγή νέων πυραύλων σαν τους «Cenk» και «Gezgin» θα ανακοινωθεί σύντομα, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, μίλησε για το πρόγραμμα του τουρκικού εθνικού μαχητικού αεροσκάφους, λέγοντας πως «το 2023 ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο» (σημειώνεται βεβαίως πως, παρά τις τουρκικές μεγαλοστομίες περί μαχητικού «5ης γενεάς», και τις εξαγγελίες για αποκαλυπτήρια το 2023, θεωρείται ότι ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς για το τουρκικό μαχητικό, που είναι γνωστό ως TF-X).
Ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία «απαράδεκτη» και ισχυριζόμενος πως «η Άγκυρα δεν μπορεί να σιωπά». Επίσης, πρόσθεσε πως η Ελλάδα «πρέπει να έρθει στα συγκαλά της και να καταλάβει πως οι προκλήσεις δεν θα την πάνε πουθενά».
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τις σχέσεις με το Ισραήλ, λέγοντας πως, όσο «υπάρχει σεβασμός προς τις αξίες» όχι μόνο το Ισραήλ, μα και όλη η περιοχή θα επωφεληθεί από τη διπλωματία που είναι επικερδής για όλους.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Άγκυρα και η Μόσχα εργάζονται πάνω στην κατασκευή ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού, χωρίς να πει την τοποθεσία του. Ακόμη, είπε πως η Λιβύη ενδιαφέρεται για κοινές σεισμικές έρευνες με την Τουρκία στη Μεσόγειο: «Με τα γεωτρύπανά μας, έχουμε ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διαφορετικές χώρες, όπως κάνουμε στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, βγάζοντας φυσικό αέριο και πουλώντας το σε τρίτες χώρες». Αναφέρθηκε επίσης στα περί ενεργειακού κόμβου, λέγοντας πως «η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη».
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τη συμφωνία για τα σιτηρά της Ουκρανίας, στην οποία η Τουρκία έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή, λέγοντας πως θα δοθεί προτεραιότητα σε αφρικανικές χώρες που έχουν ανάγκη, όπως έχει συμφωνηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Ανέφερε πως οι ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας προσέγγισαν την Τουρκία «θετικά» για το ζήτημα, προσθέτοντας πως «τους απαντήσαμε κι εμείς θετικά».