Μια ιταλική εταιρεία- κολοσσός, που ειδικεύεται κυρίως στα ζυμαρικά, θέλει να κάνει το δικό της άνοιγμα στη βιομηχανία της σοκολάτας, πατώντας πάνω στο αδύναμο σημείο της διάσημης πραλίνας που λατρεύουν τα παιδιά (και όχι μόνο).
Η ιταλική Barilla, γνωστή για τη μπλε της συσκευασία, που κάνει θραύση από τη δεκαετία του 80′ σκέφτεται να παραγάγει τη δική της σοκολάτα από το επόμενο έτος. Με το 54% της παγκόσμιας αγοράς σοκολάτας, η Nutella είναι ο βασιλιάς στη σκακιέρα μέχρι στιγμής, ενώ ακολουθεί η τουρκική Cokokrem με ποσοστό μόλις 2%. Μπορεί να βρει τρόπο να την ανταγωνιστεί με το προϊόν Crema Pan di Stelle;
Η Barilla αναμένεται να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Nutella, που είναι η χρήση φοινικέλαιου. Το συγκεκριμένο συστατικό είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους καταναλωτές λόγω των ανησυχιών για την υγεία και το περιβάλλον. Η Ferrero μάλιστα είχε ξεκινήσει καμπάνια το 2016 για να υπερασπιστεί τη χρήση φοινικέλαιου, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο μόνο όταν χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου, πράγμα για το οποίο δεσμεύεται πως δεν κάνει η εταιρεία.
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, η Ferrero αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο μπισκότο με σοκολάτα Nutella, το οποίο όπως φαίνεται θα ανταγωνιστεί το αντίστοιχο μπισκότο τηw Barilla, Baiocchi. Ο πόλεμος αναμένεται να έχει συνέχεια.
Γνώστης της βιομηχανίας πάντως δήλωσε πως το άνοιγμα της βιομηχανίας ζυμαρικών στη σοκολατοβιομηχανία θα της κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να καταφέρει να βρίσκεται στα ίδια ράφια με τη Nutella.
H συνταγή της επικείμενης πραλίνας προβλέπεται να περιέχει θρυμματισμένα μπισκότα Pan di Stelle για να γίνει πιο τραγανή. Ακούγεται δελεαστικό.