Ο κόσμος που τον υποδέχθηκε δεν ήταν πολύς

Ο κόσμος που τον υποδέχθηκε δεν ήταν πολύς
SOOC

Στη Θράκη για να προσευχηθεί και να δει τους «ομοεθνείς» του βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την επίσκεψή του στη σιδηρόφραχτη Αθήνα και τις προκλητικές τοποθετήσεις του, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο που μπορούσε να τις κάνει, αμφισβητώντας την εδάφική μας ακεραιότητα και φέρνοντας προ τετελεσμένων τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά λοιπόν την ψυχρολουσία που υπέστη η ελληνική ηγεσία, ο κ. Ερντογάν μετέβη στην Κομοτηνή και ενώ όλοι εκτιμούσαν ότι θα του επιφυλαχθεί υποδοχή ήρωα με χιλιάδες τούρκικες σημαίες να ανεμίζουν έπεσαν έξω.

«Ο κόσμος που τον υποδέχθηκε δεν ήταν πολύς. Διακόσια με τριακόσια άτομα μέσα στο τζαμί και ίσως άλλα χίλια έξω από αυτό. Τελικά δεν ήρθαν ούτε λεωφορεία από την Τουρκία όπως αναμενόταν» λέει στη HuffPost Greece ο κ. Κώστας Καραΐσκος, εκπαιδευτικός, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Αντιφωνητής» και επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής Σπάρτακος.

Ο κ. Καραΐσκος ήταν ένας από τους αντιτιθέμενους (22 συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων Θράκης και ο σύλλογος των Ελλήνων Μουσουλμάνων στην Κομοτηνή) στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή.

«Ανεπιθύμητος», αυτό ήταν τυπωμένο στην αφίσα την οποία αφισοκολλούσε και για τον λόγο αυτό προσήχθη και κρατήθηκε επί δύο ώρες από την αστυνομία, η οποία κατάσχεσε τις αφίσες με το πρόσωπο του Ερντογάν και τη σήμανση με το απαγορευτικό επάνω σε αυτή. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος, γνωστός για την απέχθειά του σε διαδηλώσεις αμφισβήτησής του, αναφέρθηκε στο περιστατικό χαρακτηρίζοντας το απόπειρα προβοκάτσιας.

«Όχι μόνο με προσήγαγαν, εμένα και ακόμη ένα άτομο, αλλά ξήλωσαν μέσα σε ένα βράδυ και τις αφίσες που είχαμε βάλει» λέει.

Ο ίδιος εκφράζει τον προβληματισμό του για τα τουρκικά σχέδια στη Θράκη, επισημαίνοντας ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν παρελάσει από τη Θράκη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και στη συνέχεια ο Χακάν Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους στη Θράκη».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια τουρκική επαρχία που να παρέλασαν όλοι αυτοί, ο Γιλντιρίμ, ο Τσαβούσογλου και ο Ερντογάν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» λέει και προσθέτει: «Παρά την απαγόρευση καταφέραμε και διαδηλώσαμε περίπου 200 – 300 άτομα, κατά της άφιξης Ερντογάν, μαζί μας ήταν και εκπρόσωποι των Κούρδων, αλλά και της Κύπρου» διευκρινίζει δε ότι δεν πρόκειται για μια μισαλλόδοξη κίνηση αλλά για μια αντίδραση, μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή της τοπικής κοινωνίας και να αποφευχθεί η διάδοση του φανατισμού στην περιοχή και η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

Ο στόχος του Ερντογάν είναι σαφής, το απέδειξε και με τις δηλώσεις του χθες, υπογραμμίζει. «Αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα με κάθε λεπτομέρεια, στη Συνθήκη της Λωζάνης, στον Μουφτή, στην οικονομική κατάσταση των μουσουλμάνων της Θράκης» λέει και διαψεύδει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα αυτών των ανθρώπων ανέρχεται στα δύο χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Καραΐσκος ξεκαθαρίζει ότι επιθυμεί η Θράκη να παραμείνει μέλος της ΕΕ που θα κατοικείται από Έλληνες – Ευρωπαίους πολίτες και να αποτραπεί η όποια προβοκάτσια και η επιθυμία ορισμένων να δουν τη Θράκη «γκρίζα ζώνη», αμφισβητούμενη ελληνική επικράτεια από την Τουρκία.

Δημοφιλή