Ενα βιβλίο που αποδεικνύει ότι ως άτομα μπορούμε να έχουμε μεγάλο αντίκτυπο στον πλανήτη με τα τρόφιμα που επιλέγουμε να τρώμε είναι το «Cool Food: Erasing Your Carbon Footprint One Bite at a Time», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και του συγγραφέα Τόμας Κότσιτζεν.
Ο λόγος για έναν οδηγό διατροφής φιλικής προς το κλίμα που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Blackstone Publishing κι έχει στόχο να απομυθοποιήσει την ευεξία περιγράφοντας συγκεκριμένες, προσιτές επιλογές τροφίμων με γνώμονα τη μακροζωία τόσο του σώματός όσο και της Γης.
Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. και ο Τόμας Κόστιτζεν θα ξεναγήσουν τους αναγνώστες στα ταξίδια που έκαναν για να μάθουν περισσότερα για την προέλευση των τροφίμων που καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, αλλά και σε τραπέζια εστιατορίων.
Ολοένα και περισσότερο, μας παρουσιάζονται προβλέψεις για επιδείνωση του κλίματος, ανέφερε ο Κότσιτζεν. «Το Cool Food δείχνει πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την οπτική προς το καλύτερο κάνοντας μερικές διαφορετικές επιλογές στο παντοπωλείο, δοκιμάζοντας κάτι νέο στο μενού του εστιατορίου και προσέχοντας τα τρόφιμα που αποθηκεύουν περισσότερο άνθρακα στο έδαφος αντί να ρυπαίνουν τον αέρα» υπογράμμισε.
Το 2019, ο ηθοποιός γνωστός από τους ρόλους του ως Iron Man και Σέρλοκ Χολμς ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Footprint Coalition που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υιοθέτηση βιώσιμων τεχνολογιών. Ο Τόμας Κόστιτζεν, δημοσιογράφος και συγγραφέας γράφει για την κλιματική αλλαγή τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ , deadline.com