Ένας άνδρας 28 ετών από το Πακιστάν έγινε γνωστός ως ο «Ταρζάν του Καράτσι» αφού πέρασε τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του ζώντας σε ένα αυτοσχέδιο δεντρόσπιτο στην πόλη.
Ο Φαρμάν Άλι έγινε γνωστός στο διαδίκτυο από τη μια μέρα στην άλλη, αφού το βίντεο από το ασυνήθιστο σπίτι του έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικές εβδομάδες.
Ο κόσμος γοητεύτηκε από τον νεαρό άνδρα που κατάφερε να ζήσει σε ένα λιτό δεντρόσπιτο για πάνω από οκτώ χρόνια, αλλά όπως λέει συνέχεια σε όλους όσοι τον ρωτούσαν, δεν το έκανε από επιλογή. Αφού έχασε και τους δύο γονείς του, ο Αλί ήταν πολύ φτωχός για να αντέξει οικονομικά οποιοδήποτε είδος συμβατικής στέγασης και αφού έζησε για λίγο στους δρόμους, αποφάσισε να χτίσει το δικό του σπίτι στο μόνο μέρος όπου κανείς δεν θα τον ενοχλούσε ή θα τον έδιωχνε μακριά - σε δέντρο δημόσιας περιουσίας.
Ο «Ταρζάν του Καράτσι», όπως είναι γνωστός από μερικούς Φαρμάν Αλί στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, βγάζει τα προς το ζην πλένοντας αυτοκίνητα, σκουπίζοντας και καθαρίζοντας έξω από τα σπίτια των ανθρώπων. Οι περισσότεροι πελάτες του τον πληρώνουν με κρύο νερό και φαγητό, και τα λίγα χρήματα φτάνουν μετά βίας για τις καθημερινές του ανάγκες, οπότε δεν μπορεί καν να σκεφτεί να βρει ένα σωστό σπίτι.
Η ιστορία του 28χρονου έγινε viral στο Πακιστάν, με πολλούς να τον επαινούν. Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο βίντεο, Ruptly, και είπε ότι αναγκάστηκε να ζήσει στο δένδρο.
Ο Άλι είπε ότι έχτισε το δεντρόσπιτό του από μπαμπού, ξύλο και παλιές πόρτες, με ύφασμα για να προστατεύεται από τον άνεμο και τη βροχή. Εκτός από ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι, κατάφερε επίσης να στήνει έναν νεροχύτη για να πλένει το πρόσωπό του κάθε πρωί, έναν μικρό φούρνο για μαγείρεμα και θέρμανση νερού, ακόμη και ένα μικρό φως με μπαταρία και έναν φορτιστή για το τηλέφωνό του.
Ο νεαρός κάτοικος δεντρόσπιτου είπε ότι είχε παντρευτεί κάποια στιγμή, αλλά επειδή δεν μπορούσε να κερδίσει τις 30.000 ρουπίες (165 δολάρια) που ζητούσε η σύντροφός του το μήνα, τελικά τον παράτησε.
Αφού έκανε έκκληση στις αρχές για βοήθεια πολλές φορές για να αγνοηθεί, ο «Ταρζάν του Καράτσι» είπε ότι σε αυτό το σημείο η ελπίδα του βρίσκεται μόνο στον Παντοδύναμο Αλλάχ.