Η νέα χρονιά θα φέρει ένα ζευγάρι σεληνιακών εκλείψεων, αλλά μην περιμένετε ανάλογη εξαφάνιση του ήλιου σαν την έκλειψη που γοήτευσε τη Βόρεια Αμερική την περασμένη άνοιξη, παραθέτοντας με τα αστρονομικά και κοσμολογικά φαινόμενα του νέου έτους.
Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου είναι το 2026 αλλά το σύμπαν υποδέχεται το 2025 με «παρέλαση έξι πλανητών» τον Ιανουάριο που θα είναι ορατή για εβδομάδες και στην οποία θα προστεθεί τον Φεβρουάριο και ο μικρός Ερμής.
«Γειτονικοί» μας πλανήτες (Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) θα σχηματίσουν τόξο από τα μέσα Ιανουαρίου και θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι μετά τη δύση του ηλίου. Τηλεσκόπιο θα χρειαστεί πάντως για τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό.
Σχετικά με τις εκλείψεις, το φεγγάρι θα εξαφανιστεί για περισσότερο από μία ώρα πάνω από τη Βόρεια και Νότια Αμερική στις 14 Μαρτίου.
Δύο εβδομάδες αργότερα θα ακολουθήσει μερική έκλειψη Ηλίου ορατή από το Μέιν, τον ανατολικό Καναδά, τη Γροιλανδία, την Ευρώπη, τη Σιβηρία και τη βορειοδυτική Αφρική.
Η κοσμική διπλή έκλειψη θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο με μια ακόμη μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης πάνω από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία και μια μερική έκλειψη Ηλίου δύο εβδομάδες αργότερα.
Τρεις υπερ- πανσέληνοι αναμένονται φέτος τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Η υπερσελήνη του Νοεμβρίου θα πλησιάσει πιο κοντά στα 356.980 χιλιόμετρα.
Οι μετεωρολόγοι του διαστήματος προβλέπουν περισσότερες γεωμαγνητικές καταιγίδες που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη περισσότεροβόρειο και νότιο σέλας.
Στις καταιγίδες από πεφταστέρια, οι Περσείδες και οι Διδυμίδες (Geminid) είναι διαχρονικά πρωταγωνιστές τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο, αντίστοιχα. Αλλά βροχές μετεωριτών όπως οι Λυρίδες τον Απρίλιο, οι Ωριωνίδες τον Οκτώβριο και οι Λεωνίδες τον Νοέμβριο.