
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του προέδρου της Ουγγαρίας, να υπογράψει νόμο που πρότεινε το κυβερνών κόμμα, Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος προβλέπει την απαγόρευση την ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας (σ.σ. Pride). Χθες (18/3), διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε γέφυρα της Βουδαπέστης, ύστερα από την ψήφιση του εν λόγω νόμου.
Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με βουλευτές να ανάβουν πολύχρωμα καπνογόνα μέσα στο Κοινοβούλιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Πολλές ήταν και οι επικρίσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στη νέα αυτή εξέλιξη. Η Ευρωπαία επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων Χατζά Λαμπίμπ, ο Ο Μάικλ Ο΄Φλάερτι, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βουδαπέστης Γκέργκελι Καρασκόνι
Ο νόμος απαγορεύει την Παρέλαση Υπερηφάνειας με το αιτιολογικό ότι μπορεί να είναι επιβλαβής για τα παιδιά. Προβλέπει ακόμη ότι η αστυνομία θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάμερες αναγνώρισης για να ταυτοποιεί ανθρώπους που συμμετέχουν στην παρέλαση και να τους επιβάλλει πρόστιμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βοσνία: Ενταλμα σύλληψης για τον ηγέτη των Σέρβων-Κατηγορίες για επίθεση στην «συνταγματική τάξη»
Η Σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Απολυταρχία
Νέο κύμα ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα- Νετανιάχου: «Μόνο η αρχή»
Πηγή: ΑΠΕ