Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μεγάλος μέρος του Ιράκ πήρε στην κατοχή του και έναν πολύ μεγάλο μέρος του οπλισμού του ηττημένου ιρακινού στρατού. Μέρος αυτού του οπλισμού είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, εξ ου και η ευρεία δημοσιότητα που είχαν λάβει τότε φωτογραφίες βίντεο μελών του Ισλαμικού Κράτους με Μ4 και Μ16, στο πλαίσιο πάντα και της προπαγάνδας στην οποία επιδίδεται το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο. Το ίδιο μάλιστα είχε συμβεί και για αρκετές βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Λίγους μήνες αργότερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το Ισλαμικό Κράτος είχε καταφέρει να πάρει 2.300 βόμβες του ιρακινού στρατού όταν οι δυνάμεις των τζιχαντιστών κατέλαβαν τη Μοσούλη.
Σύμφωνα με έρευνα του Conflict Armament Research την περίοδο 2014-2017 (και αφού εξετάστηκαν 4.000 αντικείμενα που βρέθηκαν στο οπλοστάσιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ) εκτιμάται πως το 90% των όπλων και πυρομαχικών του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Μια επιπλέον πηγή εξοπλισμού για το Ισλαμικό Κράτος υπήρξε ο οπλισμός που είχε αποσταλεί από διάφορες χώρες στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης και ο οποίος είτε δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του είτε στις μάχες που μαίνονταν στη Συρία οι τζιχαντιστές κατάφεραν να εντοπίσουν χώρους αποθήκευσης και να τον κλέψουν. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται κυρίως για κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.
Το 43,5% όλων των όπλων του Ισλαμικού Κράτους έχει επιβεβαιωθεί πως κατασκευάστηκαν στην Κίνα, ενώ η Ρωσία αντιπροσωπεύει μόνο το 9,6%. Παρά ταύτα, ο ρωσικός οπλισμός ξεπερνά τον κινεζικό τουλάχιστον στη Συρία, πιθανότατα εξαιτίας της παροχής ρωσικών όπλων σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ που όμως έπεσε και πάλι στα χέρια των τζιχαντιστών.
Στο γράφημα του Statista μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις χώρες στις οποίες κατασκευάστηκε ο οπλισμός που χρησιμοποιεί επί χρόνια το Ισλαμικό Κράτος.