Εντυπωσιακές νέες εικόνες του Ποσειδώνα και των δακτυλίων του έδωσε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA: Το τηλεσκόπιο κατέγραψε τις πιο καθαρές εικόνες των δακτυλίων του πλανήτη εδώ και πάνω από 30 χρόνια, ενώ οι κάμερές του δείχνουν μια νέα διάσταση του παγωμένου γίγαντα του Ηλιακού Συστήματος.
Το πλέον εντυπωσιακό στη νέα εικόνα είναι οι δακτύλιοι του πλανήτη, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν εντοπιστεί ξανά από τότε που πέρασε από εκεί το Voyager 2 της NASA το 1989. Πέρα από αρκετούς φωτεινούς, στενούς δακτυλίους, η εικόνα δείχνει και τις πιο αχνές ζώνες σκόνης του Ποσειδώνα.
«Πάνε τρεις δεκαετίες από τότε που είδαμε αυτούς τους αχνούς δακτυλίους σκόνης, και αυτή είναι η πρώτη φορά που τους είδαμε στο υπέρυθρο φάσμα» σημειώνει η Χάιντι Χάμελ, επιστήμονας του James Webb.
Το τηλεσκόπιο κατέγραψε επίσης 7 από τα 14 γνωστά φεγγάρια του Ποσειδώνα (Γαλάτεια, Ναϊάδα, Θάλασσα, Δέσποινα, Πρωτέας, Λάρισα, Τρίτωνας).
O Ποσειδώνας συναρπάζει τους επιστήμονες από τότε που ανακαλύφθηκε, το 1846, βρίσκεται 30 φορές πιο μακριά από τον Ήλιο από ό,τι η Γη, στο μακρινό, σκοτεινό εξώτερο Ηλιακό Σύστημα. Σε αυτή την απόσταση ο Ήλιος είναι τόσο μικρός και αχνός που το μεσημέρι στον Ποσειδώνα είναι παρόμοιο με ένα αχνό λυκόφως στη Γη. Χαρακτηρίζεται παγωμένος γίγαντας λόγω της χημικής σύνθεσης του εσωτερικού του. Συγκριτικά με τον Δία και τον Κρόνο, είναι πολύ πιο πλούσιος σε στοιχεία που είναι βαρύτερα από το υδρογόνο και το ήλιο.