Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνολικά χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών πολέμων που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα μέχρι στιγμής. Άμαχος πληθυσμός, μικρά παιδιά και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά, την πείνα και τις κακουχίες, όλοι θύματα των συμφερόντων κρατών και κυβερνήσεων.
Αν και οι ιστορικοί διαφωνούν για τον ακριβή αριθμό των νεκρών, υπολογίζεται πως ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του τους περισσότερους νεκρούς. Ειδικότερα, το διάστημα 1939-1945 έπεσαν νεκροί 85 εκατομμύρια πολίτες, ενώ ο αποικισμός της Αμερικής στα τέλη του 15ου αιώνα θεωρείται η δεύτερη πιο θανατηφόρα ένοπλη σύγκρουση αφού κόστισε τη ζωή σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μάλιστα λέγεται πως ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι που διαταράχθηκε το κλίμα του πλανήτη. Το εν λόγω «Μεγάλο Θανατικό» (Great Dying) ήταν αποτέλεσμα της άφιξης των Ευρωπαίων, και της εμφάνισης νέων παθογόνων και ασθενειών στην ήπειρο. Μαζί με τους πολέμους και τη δουλεία, υπήρξαν επιδημίες όπως η χολέρα, η γρίπη, η ευλογιά και η ιλαρά.
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μέτρησε 14,17 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε σύγκριση με τα 0,51 εκατομμύρια που ήταν ετησίως ο μέσος όρος των θυμάτων κατά τον αποικισμό της Αμερικής.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο διάγραμμα του statista, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ο οποίος κόστισε στο σύνολο τη ζωή 15 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ακολουθεί η μάχη για τον απελευθερωτικό πόλεμο του Μπαγκλαντές που άφησε πίσω του 3 εκατομμύρια θύματα και η εξέγερση του Ταϊπίνγκ που συνολικά οδήγησε στο θάνατο 30 εκατομμύρια πολίτες.
Μια θέση αργότερα συναντά κανείς το Ρωσικό Εμφύλιο Πόλεμο με 9 εκατομμύρια νεκρούς συνολικά και τον Πόλεμο της Κορέας με 3 εκατομμύρια νεκρούς. Η κατάταξη συνεχίζεται με τον Δεύτερο Πόλεμο του Κονγκό που σκότωσε 3,8 εκατομμύρια πολίτες και τον εμφύλιο στη Νιγηρία που οδήγησε στο θάνατο 2 εκατομμύρια πολίτες.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα.