Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο για τα απογεύματα του καλοκαιριού από τις συναντήσεις στο σπίτι. Ένα τραπέζι στο μπαλκόνι, καλή παρέα και παγωμένες ΑΛΦΑ Lager στήνουν το τέλειο σκηνικό για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα με αυτούς και αυτά που αγαπάτε και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο σας.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Κάθε συνάντηση που σέβεται τον εαυτό της όμως πρέπει να έχει και φαγητό. Κάτι απλό και νόστιμο που να συμπληρώνει τέλεια το σκηνικό και να αφήνει ικανοποιημένους όλους τους ουρανίσκους. Για να μην ψάχνεστε, κάναμε εμείς αυτή τη δουλειά για εσάς και βρήκαμε το ορεκτικό που θα γίνει το “must” του καλοκαιριού: Τραγανές φλογέρες τυριού με σως δυόσμου.
Εύκολο, γρήγορο, ό,τι πρέπει για finger food στα απογεύματα και τις βραδιές παρέας στο σπίτι. Οι καλεσμένοι σας θα γλύφουν τα δάχτυλά τους κι εσείς θα “φουσκώνετε” από υπερηφάνεια. Τις συνοδεύετε με ένα ποτήρι παγωμένη ΑΛΦΑ Lager και είστε έτοιμοι.
Ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης μοιράζεται τη συνταγή για το πιο νόστιμο ορεκτικό.
Τραγανές φλογέρες τυριού με σως δυόσμου
Μερίδες: 20-25 φλογέρες
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας
200γρ τυρί καπνιστό- Μετσοβόνε, τριμμένο
200γρ φέτα, τριμμένη
200γρ ταλαγάνι, τριμμένο
1 αυγό, χτυπημένο με 2-3κ.σ. νερό
Για τη σως δυόσμου:
200γρ γιαούρτι
1 πρέζα ξερό δυόσμο
10-15 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα τυριά & προσθέτουμε το ξηρό δυόσμο.
Ανοίγουμε τη συσκευασία με το φύλλο κρούστας και απλώνουμε σε ξύλο κοπής έχοντας τη στενή πλευρά των φύλλων μπροστά μας και κόβουμε σε πέντε κάθετα σημεία.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε το φύλλο μας στο εσωτερικό του μέρος, αλείφουμε τις άκρες με το διάλυμα αυγού και τυλίγουμε σε ρολό.
Αφού τυλίξουμε όλες τις φλογέρες, τηγανίζουμε σε μέτρια προθερμασμένο λάδι.
Για τη σως ομογενοποιούμε όλα τα υλικά και τη σερβίρουμε κρύα.
Καλή σας όρεξη!