Υπέροχη πηγή ζωτικών θρεπτικών συστατικών, αυτό το απλό έδεσμα αποτελεί βασικό στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής από πολύ παλιά και μπορεί να φθάσει στο πιάτο μας μέσα από έναν άπειρο αριθμό τρόπων.
Να μερικά πράγματα που δεν φανταζόμαστε για το αυγό:
1. Ο μέσος αμερικανός καταναλώνει περίπου 286 αυγά ετησίως
2. Το χρώμα του κελύφους εξαρτάται από τη φυλή της κότας που το έβγαλε.
3. Το χρώμα του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή της κότας.
4. Η ηλικία της κότας επηρεάζει το μέγεθος ενός αυγού.
5. Δύο αυγά θα μας δώσουν περισσότερη από αρκετή χοληστερόλη για όλη την ημέρα.
6. Με ένα μείγμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ψευδαργύρου, βιταμινών Β και ιωδιούχου, τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή της κακής διάθεσης και στην καταπολέμηση της κόπωσης.
7 Εάν πρόκειται να φάμε ωμή ζύμη, ας χρησιμοποιήσουμε παστεριωμένα αυγά, τα οποία είναι απαλλαγμένα από κίνδυνο σαλμονέλας.
8. Για τα καλύτερα βραστά αυγά, ας χρησιμοποιήσουμε αυγά ηλικίας τουλάχιστον 10 ημερών.
ΠΗΓΗ: Insider.com