Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυθικό πριμ στον Ναντίμ για το χρυσό μετάλλιο - Εθνικός ήρωας στο Πακιστάν

Ο Πακιστανός αθλητής έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ στο ακόντιο και είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει».
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο ακόντιο του Πακιστάν, Arshad Nadeem, κατά την άφιξή του στο Πακιστάν, Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο ακόντιο του Πακιστάν, Arshad Nadeem, κατά την άφιξή του στο Πακιστάν, Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024.
via Associated Press

Στο πόδι όλο το Πακιστάν μετά την θριαμβευτική υποδοχή του Αρσάντ Ναντίμ στο Ισλαμαμπάτ και έπειτα από τις τρομακτικές επιδόσεις του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ ανακοίνωσε μυθικό πριμ, ύψους 150.000 πακιστανικών ρουπίων, δηλαδή περίπου 538.000 δολαρίων.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού ήρθε λίγες ώρες μετά την παραχώρηση σε μορφή επιταγής 359.000 δολαρίων, από την επικεφαλής Υπουργό του Παντζάμπ, Μαριάμ Ναουάζ. Στον Ναντίμ παραχωρήθηκαν επίσης τα κλειδιά από ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, οι πινακίδες του οποίου αναγράφουν συμβολικά “PAK 92.97”, νούμερο που παραπέμπει στα 92.97 μέτρα του Ναντίμ στο ακόντιο, που συνιστούν πλέον Ολυμπιακό ρεκόρ.

«Διπλασιάσατε τη χαρά 250 εκατομμυρίων Πακιστανών γιατί θα γιορτάσουμε και την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μας αύριο», είπε ο Πακιστανός Πρωθυπουργός Σαρίφ, ανακοινώνοντας τα χρήματα που θα λάβει σαν ανταμοιβή ο Ναντίμ, του οποίου ο πατέρας ανήκει στην εργατική τάξη της χώρας. «Σήμερα κάθε Πακιστανός είναι χαρούμενος και το ηθικό ολόκληρης της χώρας είναι στα ύψη», έκλεισε με τις δηλώσεις του ο κ. Σαρίφ.

Ο Ναντίμ προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς στην χώρα του, καθώς την προηγούμενη Πέμπτη άφησε στην δεύτερη θέση τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Τσόπρα ο οποίος έκανε season best με 89.45, ενώ έσπασε και το Ολυμπιακό ρεκόρ που κατείχε από το 2008 ο Νορβηγός Αντρέας Θόρκιλντσεν. «Το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο», ανέφερε ο Ναντίμ την Τρίτη. «Ελπίζω να παραμείνω σε φόρμα και να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ μια μέρα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για το Πακιστάν, μετά τους Ολυμπιακούς του 1984, όταν και η ανδρική ομάδα χόκεϊ αναδείχθηκε πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

Δημοφιλή