Στη διαδρομή για τη δουλειά; Στο γραφείο; Στο κολλατσιό για το σχολείο; Τα μπισκότα γιαουρτιού με βρώμη θα γίνουν το νέο αγαπημένο μας σνακ ή πρωινό, για τόνωση όπου κι αν βρισκόμαστε.
Τα μπισκότα μας αποτελούνται από βρώμη, γιαούρτι, κανέλα και λινάρι, ενώ ανάλογα με τα υλικά που προτιμάμε ή έχουμε στη διάθεσή μας επιλέγουμε επικαλύψεις και μείγματα όπως: αποξηραμένα κράνμπερι και καρύδια, καρύδα και μαύρη σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο και μέλι.
Διαφήμιση
Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερες από μια παρτίδες και να τα απολαμβάνουμε για μέρες, νόστιμα και ολόφρεσκα.
Για τα πιο εύκολα και υγιεινά κούκις θα χρειαστούμε:
- Νιφάδες βρώμης
- Οποιουδήποτε είδους αλεύρι: Χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης για επιπλέον φυτικές ίνες και ενέργεια στα μπισκότα μας.
- Λινάρι: Αλέθοντας λιναρόσπορο και τοποθετώντας τον σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο μας, μπορούμε να τον διατηρήσουμε ολόφρεσκο για περισσότερες μέρες.
- Κανέλα: Ας μην τη λυπηθούμε!
- Λάδι: Οποιοδήποτε έλαιο διαθέτουμε στο ντουλάπι μας, εξυπηρετεί.
- Καστανή ζάχαρη: Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα ζάχαρης για τα μπισκότα μας, ώστε να είναι νόστιμα, αλλά παράλληλα να αποτελούν μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή για πρωινό ή σνακ.
- Αυγά
- Γιαούρτι: Διατηρεί τη μαστιχωτή υφή των μπισκότων μας, προσθέτοντας πρωτεΐνη και προβιοτικά.
- Βανίλια: Για επιπλέον άρωμα και γεύση.
Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:
- Δύο-τρεις κουταλιές της σούπας δάκρια μαύρης σοκολάτας και δύο-τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
- Μισή μπανάνα, θρυμματισμένη και ένα τέταρτο του φλιτζανιού βατόμουρα
- Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας πουρέ ή σπιτικό σιρόπι φράουλας
- Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries και μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Ετοιμάζουμε τα κούκις βήμα-βήμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, το λινάρι και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατεύουμε το λάδι και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Παντρεύουμε τα δύο μείγματα.
- Πασπαλίζουμε με όποια επικάλυψη έχουμε επιλέξει και ψήνουμε για οκτώ-δέκα λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.