Πατήρ Αντώνιος: Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες, δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί

Σάλος για την «αγιογραφία» του σε ρόλο Νώε - Άγνωστο πόσα παιδιά φιλοξενούνται στη δομή.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Όταν ο πατήρ Αντώνιος ίδρυε την Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου το 1998 το έργο της οποίας αγκάλιασαν θερμά οι πολίτες, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 24χρόνια μετά πως η Κιβωτός θα «πνιγόταν» από το τσουνάμι καταγγελιών για κακοποίηση και οικονομικές ατασθαλίες.

Ωστόσο, παιδιά και πρώην εργαζόμενοι της δομής, οι οποίοι καταγγέλλουν τόσο τον ίδιο όσο και στενούς του συνεργάτες για κακοποιητικές συμπεριφορές, μιλούν για έναν άνθρωπο που, στην πορεία, έχασε τον προορισμό του και λειτουργούσε ο ίδιος αλλά και η πρεσβυτέρα με έπαρση και «παπική αλαζονεία».

Ερωτήματα προκαλεί η επιθυμία του να απεικονιστεί σε μια «αγιογραφία» με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη σύζυγό του. Στο εκκλησάκι του έκτου ορόφου στη δομή του Κολωνού, τον κεντρικό τοίχο κοσμεί μια αγιογραφία, η οποία αναπαριστά τον πατέρα Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα «παιδιά» του μαζί με τα ζώα στην Κιβωτό.

ant1

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες, δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί»

Ο πατήρ Αντώνιος πάντως αρνείται εκ νέου τις καταγγελίες σε βάρος του, μέσω οικείου προσώπου του που μίλησε στο ΟPEN. Συγκεκριμένα ο ιερέας έχει δηλώσει: «Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.»

«Όσο προχωρούν οι έρευνες διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», φέρεται να ισχυρίζεται ο ιερέας, την ώρα που διερευνάται και τρίτη πιθανή υπόθεση κακοποίησης, πέρα από τις καταγγελίες για σωματική κακοποίηση και τιμωριτικές μεθόδους απομόνωσης.

«Γι΄αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις;» φέρεται να λέει ο πατήρ Αντώνιος.

Άγνωστο πόσα παιδιά φιλοξενούνται στη δομή

Πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η «λανθασμένη» καταγραφή του αριθμού των παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό».

Από τις καταγγελίες, τις επίσημες τοποθετήσεις για 364 «αόρατα» παιδιά, ενώ η Κιβωτός του Κόσμου, δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά, τονίζει η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αφήνει αιχμές για συμφέροντα.

«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την Κιβωτό, λέει η αρμόδια υφυπουργός.

«Είναι προφανές πλέον υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» προσθέτει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Οι έρευνες πλέον απλώνονται σε δομές σε Αθήνα, Χίο, Ήπειρο, Καλαμάτα και Βόλο.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή