Ένας πατέρας, που βάζει τους γιους του να κάνουν παρουσίαση PowerPoint όταν θέλουν περισσότερο χαρτζιλίκι, λέει ότι αυτό τους βοηθά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.
Πρόκειται για τον Φιλ Τσίκεντεν, ο οποίος ζει κοντά στο Σάφολκ και σκέφτηκε την ιδέα όταν έμαθε ότι ο 15χρονος γιος του Τζόσουα δεν συμμετείχε στο μάθημα.
Πίστευε ότι δύο χρόνια εγκλεισμού είχαν επηρεάσει τις δεξιότητες ομιλίας του μεγαλύτερου παιδιού του, προσθέτοντας ότι το να μπορεί να εκφράζεται και να αλληλοεπιδρά με άλλους ήταν απαραίτητο, αναφέρει το BBC.
Ο μικρότερος γιος του, ο Σαμ, 10 ετών, άρχισε επίσης να κάνει παρουσίαση PowerPoint στους γονείς του, για να εξηγήσει γιατί θα έπρεπε να αποκτήσει νέο video game ή χρήματα για αντικείμενα εκτός του μηνιαίου χαρτζιλικιού του.
«Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να καλύψουν λίγο από το κενό λόγω lockdown, όταν έχασαν κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης», δήλωσε.
Ως αποτέλεσμα, είπε ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Τζόσουα είχε αυξήσει την αυτοπεποίθησή του, τόσο στην τάξη όσο και με τους φίλους του.
Ο Σαμ «είχε πάντα αυτοπεποίθηση όσον αφορά τους συνομηλίκους του, αλλά το έχει εξελίξει», λέει. «Είναι πολύ πιο εύγλωττος και χαρούμενος να συμμετέχει, οπότε είχε θετικό αντίκτυπο», πρόσθεσε.
Ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος κάνει «πολλές» παρουσιάσεις για τη δουλειά του, δήλωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας.
Πολλοί από τους νεότερους υπαλλήλους του, οι οποίοι ήταν τεχνικά ικανοί να χρησιμοποιούν το Powerpoint, δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακοί, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Τεχνικά μπορούν να φτιάξουν μερικές διαφάνειες, αλλά είναι διαφορετικό να στέκεσαι μπροστά σε ανθρώπους και να μεταφέρεις το θέμα σου με σαφήνεια και ευφράδεια», είπε.
«Αλλά το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση - το να μπορείς να σταθείς μπροστά σε μια ομάδα και να πεις τα δικά σου. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό», τόνισε.
Ο Φιλ Τσίκεντεν σημειώνει ότι οι ανάγκες του χώρου εργασίας έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία 15 χρόνια, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Covid -19.
«Το να μπορείς να αλληλεπιδράσεις με κάποιον είναι κάτι που ένας υπολογιστής δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει», λέει.