
Ελεύθεροι, με εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκαν οι πέντε μαθητές που συνελήφθησαν για τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου σε Γυμνάσιο της Πάτρας, στη διάρκεια challenge στο Tik Tok. Οι ανήλικοι είχαν συλληφθεί το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμα συμμαθητής τους.
Ο Εισαγγελέας, άσκησε σε βάρος των 5 ανηλίκων δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης σε αδύναμο άτομο ενώ οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι είχαν σκοπό να τραυματίσουν τον 13χρονο, προσθέτοντας πως συμμετείχε στο παιχνίδι με την θέλησή του.
Ο πατέρας του 13χρονου ωστόσο, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο της Πάτρας υποστηρίξει ότι ο γιός του «δεν συμμετείχε σε καμία δοκιμασία λέγοντας ότι το παιδί δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο και ότι οι δράστες «τον σήκωσαν στον αέρα και τον άφησαν να πέσει».
Στο μεταξύ, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «οι Αρχές προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν αν ισχύει η καταγγελία του πατέρα του τραυματία, ότι το παιδί συμμετείχε χωρίς τη θέλησή του σε αυτό το παιχνίδι.
Το σημαντικό είναι να δούμε πώς θα αποτρέψουμε τα παιδιά από το να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Και δεν αποτελεί καθόλου παιχνίδι όλο αυτό, καθώς με μαθηματική ακρίβεια, αν έχει παρακολουθήσει κάποιος το συγκεκριμένο challenge σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει περίπτωση τραυματισμού. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται όχι μόνο μέσα σε μια σχολική μονάδα αλλά και εκτός αυτής. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση στα παιδιά».
Η κα Δημογλίδου υπογράμμισε ακόμη ότι «δυστυχώς τα παιδιά παραδειγματίζονται από αυτά που παρακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο. Οπότε καλό θα είναι και οι γονείς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση τόσο του κινητού τηλεφώνου όσο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τόσο μικρές ηλικίες».