Για περιορισμένο χρονικό διάστημα έμεινε στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τη πόρισμα της ιατροδικαστικής του έκθεσης για την 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ενώ σήμερα κλήθηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του ήταν τυπική και μένει μόνο να φανεί αν η δικαστική λειτουργός θα υιοθετήσει την εισήγησή του για εκταφή της σορού του παιδιού.
Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας, του κοριτσιού που χρονολογικά έφυγε πρώτο από την ζωή.
Πάτρα: Η ιατροδικαστική έκθεση για την Τζωρτζίνα
Στις 12 Μαΐου ο κ. Μπουζιάνης παρέδωσε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής την ιατροδικαστική έκθεση του για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αναφέροντας πως η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ήταν ενδοφλέβια, κάτι που πιθανώς να έγινε μέσω του ορού του παιδιού, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.
Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί ένα “χρονικό παράθυρο” για το έγκλημα, καθώς ο θάνατος της 9χρονης επήλθε σε διάστημα μόλις 10 λεπτών από τη στιγμή που της χορηγήθηκε η κεταμίνη, η δραστικότητα της οποίας εκτιμάται ότι αυξήθηκε λόγω του κοκτέιλ φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα.
Ο Σωτήρης Μπουζιάνης ανίχνευσε στην Τζωρτζίνα ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml.
Κατά την έρευνα έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων, που αφορούν σε ανθρώπους στους οποίους είχε χορηγηθεί κεταμίνη πριν καταλήξουν.
Από τις 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml, γεγονός που σημαίνει ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε τριπλάσια ποσότητα σε σχέση με τον μέσο όρο.