
Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2025, το Metropolitan Expo θα φιλοξενήσει την FOOD EXPO 2025, το σημείο συνάντησης για κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.
Με περισσότερα από 50.000 εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά του κόσμου και 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η FOOD EXPO αποτελεί την καρδιά της βιομηχανίας F&B, φέρνοντας επάνω, ισχυρούς παίκτες της βιομηχανίας Tροφίμων και Ποτών, ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, εμβληματικά F&B brands, αλλά και παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδος, με αγοραστές και decision makers από περισσότερες από 80 χώρες.

Όλες οι τάσεις της διατροφής και κατανάλωσης σε μία έκθεση.
Οι επισκέπτες της FOOD EXPO 2025 θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις στον τομέα των τροφίμων και ποτών, να δοκιμάσουν καινοτόμα προϊόντα και να συνάψουν νέες επιχειρηματικές συμφωνίες. Επαγγελματίες από την οργανωμένη λιανική, τη χονδρική, τη φιλοξενία και τη μαζική εστίαση, θα μπορέσουν να βρουν συγκεντρωμένα κάτω από την ίδια στέγη:
Όλες τις σύγχρονες καταναλωτικές και διατροφικές τάσεις: healthy και vegan παραλλαγές των πιο κλασικών προϊόντων, ready to cook, έτοιμες ολοκληρωμένες λύσεις ready to eat για την επαγγελματική κουζίνα, sugar free, plant-based, protein ή keto approved, functional προϊόντα.
Παραδοσιακά εκλεκτά προϊόντα αλλά και σύγχρονες εκδοχές τους από μικρούς παραγωγούς και μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της χώρας μας που παίρνουν μέρος στην έκθεση μέσω των Περιφερειών, Επιμελητηρίων και Δήμων.

Ethnic προϊόντα & διεθνείς γεύσεις από 200+ εκθέτες από 36 χώρες, όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τουρκία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Γαλλία, Ινδία, Εκουαδόρ, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Λίβανο, Αίγυπτο, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Λιθουανία και πολλές άλλες.
Κρασιά ΠΟΠ, παλαιωμένα και σπάνια, από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, αλλά και από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, επώνυμα ελληνικά αποστάγματα, όπως και ετικέτες από διεθνείς αμπελώνες, στην παράλληλη έκθεση OENOTELIA.

Το 1ο Διεθνές Beverage Summit έρχεται στην FOOD EXPO 2025
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Beverage Summit συγκεντρώνει 50+ κορυφαίους ομιλητές από το παγκόσμιο industry των ποτών. Από στελέχη λιανικής και Ho.Re.Ca μέχρι funds και start-ups, το summit θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως :
Πόσο «μακρύς» είναι ο δρόμος από την έμπνευση έως την παραγωγή ενός νέου προϊόντος;
Μπορεί η αειφόρος παραγωγή να είναι και κερδοφόρος;
Ποια είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούν οι αγοραστές των μεγάλων αλυσίδων super market για επιλογή κωδικών;
Ποια είναι τα μυστικά μιας επιτυχημένης εξαγοράς; Τι προϊόντα & τι εταιρικά μοντέλα αναζητούν τα funds;
Πως το ροζ γκρέιπφρουτ έχτισε ολόκληρη κατηγορία στο ράφι;
Πως τα energy drinks άλλαξαν την καταναλωτική συμπεριφορά και συνήθεια;
Γνωρίζουμε στην Ελλάδα τι είναι η kombucha και γιατί την καταναλώνει όλη η Ευρώπη;
Workshops & Seminars
Στο Hall 2, έμπειρα στελέχη, ακαδημαϊκοί και ειδικοί της αγοράς θα αναλύσουν θέματα που απασχολούν τον κόσμο των τροφίμων και ποτών, από τις εξαγωγικές επιδόσεις και τη προχρηματοδότηση των εξαγωγών έως τις νέες τεχνολογίες παραγωγής, την αειφορία και τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και τις τάσεις στην διατροφή.
Επίσης, ο Peter Economides, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Felix BNI και ένας από τους πιο καταξιωμένους Brand Strategist στον πλανήτη, με εμπειρία σε διαφημιστικούς κολοσσούς σε Ελλάδα, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, θα βρίσκεται στην FOOD EXPO 2025, την Κυριακή 9 Μαρτίου για μία μοναδική ομιλία που κανείς μας δεν πρέπει να χάσει, για τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης και το πως αυτή συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ισχυρών brands. Στην ίδια ομιλία, ο Peter Economides δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αγαπημένη του τέχνη... στο Branding, με αντικείμενο αυτή τη φορά το ελληνικό ελαιόλαδο και τη θέση του στις διεθνείς αγορές.

Οι ελληνικοί γαστρονομικοί θησαυροί στο Mediterranean Food Stage
Στα live cooking shows με θεματικό τίτλο “The Greek Food Tour” γνωστοί chefs έχοντας στα χέρια τους ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες, πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις για την επιχείρησή τους.
«Γεύσου» το αύριο των Τροφίμων και Ποτών στην FOOD EXPO 2025.
Βγάλε το εισιτήριό σου τώρα: https://foodexpo.gr/agora-eisitiriou/
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας
Σάββατο 8 Μαρτίου, 10:00-18:00
Κυριακή 9 Μαρτίου, 10:00-18:00
Δευτέρα 10 Μαρτίου, 10:00-18:00
Ακολουθήστε μας στα social media
Facebook: Food Expo - Greece
Instagram: foodexpogreece
LinkedIn: FOOD EXPO Greece
YouTube: Food Expo Greece
Metropolitan Expo, 8-10 Μαρτίου 2025
Εκεί όπου γράφεται το μέλλον του F&B!