Παγωτό εξπρές με μπανάνα και φιστικοβούτυρο και χωρίς ζάχαρη

Ιδανική συνταγή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Παγωτό με μπανάνα και φιστικοβούτυρο
Χριστίνα Χαιριστανίδου
Παγωτό με μπανάνα και φιστικοβούτυρο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και φέρνει μαζί του την επιθυμία για δροσερά, υγιεινά και απολαυστικά σνακ που μας αναζωογονούν. Εάν αναζητάς κάτι που να συνδυάζει την ευκολία, τη γεύση και τη διατροφική αξία, τότε το παγωτό αυτό με μόνο 2 υλικά είναι η ιδανική επιλογή για σένα.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών συστατικών θα σου προσφέρει την ενέργεια και τη δροσιά που χρειάζεσαι. Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και αντιοξειδωτικά, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Πρόκειται για μια συνταγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γαλακτοκομικών που την κάνει ιδανική και για εσένα που ακολουθείς vegan διατροφή, νηστεύεις ή έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

  • 4 ώριμες μπανάνες, κανονικού μεγέθους

  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο (Συστατικά: 100% φιστίκι)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

  • Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη ή μέχρι να παγώσουν καλά.

  • Με ένα (δυνατό) μπλέντερ θρυμματίζουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας και ύστερα προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

  • Σερβίρουμε απευθείας ή το αποθηκεύουμε σε ένα κλεισμένο αεροστεγώς σκεύος στην κατάψυξη.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες σοκολάτας για να του δώσεις μια διαφορετική γεύση!

  • Μπορείς να προσθέσεις θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή φρούτα εποχής ως toppings.

Χριστίνα Χαιριστανίδου, MSc
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος