Πέθανε ο 48χρονος που νοσηλευόταν στην Εντατική του Νοσοκομείου Πύργου μετά από επικίνδυνο τσίμπημα αράχνης κατά πάσα πιθανότητα.
Αν και έδειξε κάποια σημάδια σταθερότητας, ο οργανισμός του κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου μίλησε για το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό: «Ο άνθρωπος ήταν από την περιοχή της Βοιωτίας και είχε κατέβει στην Ηλεία για διακοπές. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής. Ο ίδιος δεν κατάλαβε ούτε τσίμπημα ούτε τίποτα, ούτε είδαν κάτι. Γύρισε σπίτι του και την Δευτέρα υπήρχε πιο έντονος κνησμός και την Δευτέρα το βράδυ ήταν ακόμη περισσότερο. Έτσι την Τρίτη το πρωί αποφάσισε να πάει στον γιατρό, όχι ως περιστατικό ως τσίμπημα αλλά ως φλεγμονή στο πόδι, για αυτό πήγε και σε ορθοπεδικό. Ο γιατρός τον έστειλε στο νοσοκομείο με μια πιθανή φλεγμονή και οι γιατροί είχαν διάφορες εικασίες. Του κάνανε διάφορες εξετάσεις, ακόμα και τρίπλεξ στην περιοχή για να δουν τις αρτηρίες τι υπάρχει. Εισήχθη με μόλυνση. Από το βράδυ εξελίχτηκε ραγδαία και από κει και πέρα άρχισαν οι υποθέσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου».
«Δεν βρέθηκε τίποτα ακόμα, ούτε δηλητήριο»
Όπως συνέχισε: «Ακόμα δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε δηλητήριο. Από την κλινική του εικόνα υποθέτουν οι έμπειροι επιστήμονες του κέντρου δηλητηριάσεων πως πιθανότατα υπάρχει αράχνη, και όχι φίδι. Το σύνηθες είναι φίδια, δεν έχουμε ούτε στην περιοχή, ούτε στην Ελλάδα τέτοιες αράχνες. Είναι πάρα πολύ σπάνιο εάν όντως είναι αράχνη. Τα συμπτώματα παραπέμπουν σε αυτή την εικασία. Ήταν πολύ ύπουλη η εξέλιξη της υγείας του από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη».
«Δεν υπάρχουν τέτοιες αράχνες στις περιοχές μας»
Σύμφωνα με τον διοικητή, σήμερα θα γίνει και ιατροδικαστικός έλεγχος. Για τα αποτελέσματα του ιστολογικού ελέγχου θα περάσουν κάποιες ημέρες. «Δεν ξέρουμε αν σήμερα μπορεί να επιβεβαιωθεί σήμερα εάν όντως είναι από τσίμπημα αράχνης», τόνισε.
Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Πολίτης επισήμανε πως «δεν υπάρχει αντίδοτο για το τσίμπημα καφέ αράχνης. Εμείς έχουμε αντιβιοτικά και κάποια συγκεκριμένα αντίδοτα. Δεν μιλάμε για κάτι που έχουμε στις δικές μας περιοχές και δεν έχουμε και εμπειρία στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης».