Το κόστος της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοϊό, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις και έντονες αντιπαραθέσεις, απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά που πήγαν σε μέσα ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια προφύλαξης από τον κορονοϊό.
Όπως εξήγησε πριν από λίγο ο κ. Πέτσας, μόλις ολοκληρωθούν οι πληρωμές από το Υπουργείο Οικονομικών, θα δημοσιοποιηθούν όλα τα ποσά που δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης. «Ήταν μία εκστρατεία που είχε αποτέλεσμα, καθώς έσωσε ζωές», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ τόνισε ότι ο θόρυβος έχει ξεσπάσει από ένα συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, το οποίο –σύμφωνα με τον κ. Πέτσα- έχει ρίξει λάσπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένεια του και που εμφανίζεται να έχει χρηματοδοτηθεί με 1,8 εκατ. ευρώ την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που πήγαν σε μέσα ενημέρωσης την περίοδο 2015-19, κάτι που όπως τόνισε αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
Το άλλο βασικό θέμα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ήταν της τουρκικής προκλητικότητας. Ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση Τσαβούσογλου ότι Ρόδος, Κρήτη, Καστελόριζο δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας τα νησιά μας έχουν και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Επίσης διευκρίνισε ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να αναδεικνύει σε όλα τα διεθνή φόρα την τουρκική προκλητικότητα, η οποία όπως είπε συνιστά απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων
Τέλος, σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι ηγέτες των κρατών-μελών πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και υπογράμμισε ότι η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο που έχει θέσει η Ελλάδα μαζί με άλλα οκτώ κράτη μέλη. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, το πακέτο ενίσχυσης για την ανάκαμψη της οικονομίας των κρατών μελών της ΕΕ μετά την εμφάνιση της πανδημίας, πρέπει να έχει 4 χαρακτηριστικά:
-Μεγάλο
-Ευέλικτο
-Να δοθεί έμφαση στις επιχορηγήσεις και όχι σε δάνεια
-Να χρηματοδοτηθεί από κοινό δανεισμό.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα συνδεθεί με μνημόνια.