Πιάτο ημέρας: Αυγά φούρνου πικάντικα με έτοιμη σάλτσα ντομάτας

Σερβίρουμε με γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.
Ενα εύκολο και νοστιμότατομπ
EyeEm Mobile GmbH via Getty Images
Ενα εύκολο και νοστιμότατομπ

Μαγειρεύουμε πικάντικα αυγά στο φούρνο με έτοιμη σάλτσα ντομάτας για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά κέρατο, λίγο μπούκοβο και λίγο κύμινο. Σερβίρουμε με γιαούρτι και αραβικές πίτες ή ψωμί.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Μαγείρεμα: 15′

Υλικά

4 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ

λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο

250 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

½ κ.γ. κοφτό αλάτι

½ - 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πράσινη πιπεριά κέρατο και λίγο καυτερό ή γλυκό μπούκοβο για 2′. Προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3′ - 4′.

Μέσα σε μια βαθιά κουτάλα για σούπα σπάμε ένα μεγάλο αυγό. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δημιουργούμε ένα κενό ανάμεσα στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 4′ - 5′. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αν μας βρίσκεται.

Σερβίρουμε τα αυγά με τη σάλτσα τους.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #115» σε συνταγή Tina’s Webb.