Πιάτο ημέρας: Αραβική πίτα με κοτόπουλο, τυρί, αρωματική σάλτσα και μπαχαρικά

Το τέλειο finger food μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
LauriPatterson via Getty Images

Μια πανεύκολη συνταγή επιλέγουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας, το τελευταίο για το 2022. Δεν θα χρειαστεί να περάσουμε ατελείωτες ώρες στην κουζίνα ενώ είναι το ιδανικό φαγητό μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Έτσι λοιπόν ετοιμάζουμε αγαπημένο finger food, με αραβική πίτα γεμιστή με κοτόπουλο, αρωματική σάλτσα, τυρί και μπαχαρικά. Θα προσθέσουμε, λίγο τζίντζερ, πιπέρι καγιέν, πολύχρωμες πιπεριές αλλά και μια καυτερή, ντοματούλα, κρεμμυδάκι και φρέσκο δυόσμο.

Θα το σερβίρουμε με σαλάτα μαρούλι, καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

4 μικρές αραβικές πίτες

1 κ.γ. τζιντζερ σε σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε μπαστουνάκια

1 πιπεριά καυτερή κομμένη σε μπαστουνάκια

ελαιόλαδο

για την σάλτσα

1 γιαούρτι 2%

3 κ.σ. τυρί κρέμα

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μηλόξυδο

300 γρ, τυρί κίτρινο που λιώνει

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

για την γαρνιτούρα

1 μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

100 γρ. κόκκινα φασόλια

100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

χυμό από μισό λεμόνι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τις μισές πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι, φασόλια, το κρεμμυδάκι, αλάτι πιπέρι, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στα κυβάκια κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Προσθέτουμε τώρα στο τηγάνι λίγο ακόμη ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές, την καυτερή πιπεριά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις μαραθούν τα υλικά, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και ανακτεύουμε.

για την σάλτσα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και την ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μηλόξυδο, ελαιόλαδο και δυόσμο.

για το στήσιμο

Ανοίγουμε τις 4 αραβικές πίτες, με την ανοιχτόχρωμη πλευρά προς τα επάνω. Μοιράζουμε την σάλτσα στις πίτες, προσθέτουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και τέλος το κίτρινο τυρί. Κλείνουμε σε χωνάκι.

Σερβίρουμε σε πιάτο με την σαλάτα και επάνω τις πίτες.

Αναδημοσίευση από «κουζίνα, τεύχος #2» σε επιμέλεια συνταγής του Νικόλα Σακελλαρίου