Πιάτο Τσικνοπέμπτης: Αρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με κουσκούς «έκπληξη» και ντοματίνια

Σερβίρουμε ζεστές αραβικές πίτες.
grandriver via Getty Images

Τσικνοπέμπτη και μαγειρεύουμε αρνίσια παϊδάκια στο γκριλ με ένα κουσκούς έκπληξη για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Θα προσθέσουμε γλυκιά πάπρικα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και χοντροθρυμματισμένη φέτα και ντοματίνια.

Θα σερβίρουμε το φαγητό μας με ζεστές αραβικές πίτες.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 25′

Υλικά

για τα παϊδάκια

1.300-1.400 γρ. αρνίσια παϊδάκια

2 κοφτά κ.γ. πάπρικα γλυκιά

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το κουσκούς

400 γρ. κουσκούς

400 ml νερό

100 ml ελαιόλαδο - και λίγο επιπλέον για να ραντίσουμε τα ντοματίνια στο σερβίρισμα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος

½ ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κλωνάρια, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

200 γρ. τυρί φέτα, χοντροθρυμματισμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

για το κουσκούς

Ρίχνουμε το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε σε συνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Σκεπάζουμε την κατασρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το κουσκούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να φουσκώσει.

για τα παϊδάκια

Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τα παϊδάκια σε μια στρώση και τα ψήνουμε στην πιο υψηλή σκάλα για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.

για το σερβίρισμα

Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ σερβιρίσματος και το αφρατεύουμε με δύο πιρούνια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ραντίζουμε τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι

Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το κουσκούς, τα ντοματίνια και ζεστές αραβικές πίτες.

Tip

Για το κουσκούς επιλέγουμε το ψιλοσπασμένο πλιγούρι, αυτό με το οποίο κάνουμε τη σαλάτα ταμπουλέ. Όχι το ζυμαρικό.

Ψιλοκόβουμε τα υλικά για το κουσκούς όση ώρα το αφήνουμε να «πιεί» το νερό. του.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #73» σε συνταγή Αλέξανδρου Παπανδρέου.