Μαγειρεύουμε σφυρίδα στο φούρνο με λεμονάτο πέσρο μαϊντανού για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε σκόρδο, ελάχιστο κύμινο και λίγη πάπρικα.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 25′
Αναμονή 1 ώρα
Ψήσιμο: 20′ περίπου
Υλικά
για τις σφυρίδες
4 φέτες σφυρίδας
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το πέστο μαϊντανού
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
100 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια, μικρά, χυμό
κύμινο σε σκόνη, ελάχιστο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
για το πέστο μαϊντανού
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό, το κύμινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά την πολτοποίηση, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
για τη σφυρίδα - μαρινάρισμα και ψήσιμο
Βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψάκι και τις περιχύνουμε με πέστο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1ώρα.
Τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και ξύσμα λεμονιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 12-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με βραστό μπρόκολο, κουνουπίδι ή πιλάφι.
Tip
Κατά το ψήσιμο της σφυρίδας έχουμε το νού μας να μην μας στεγνώσει.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #55» σε συνταγή Μυρσίνης Λαμπράκη.