Ενα εύκολο και γευστικό πιάτο ημέρας για την Πρωταπριλιά.
Μαγειρεύουμε, ομελέτα ή πιο σωστά φριτάτα με τυρί σε μία συνταγή που κυριαρχούν τα μυρωδικά, όπως βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός και ο μάραθος, ενώ προσθέτουμε ένταση με το πεκορίνο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλό μήνα και καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Υλικά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 πρέζα μάραθο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 αυγά
2 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κλωνάρια από τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα κλωνάρια από τον μαϊντανό, που έχουμε αλατίσει, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το πεκορίνο και λίγο αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά τα υλικά από το τηγάνι μας που τσιγαρίσαμε και χτυπάμε ελαφρά.
Αδειάζουμε στο τηγάνι όλο το περιεχόμενο από το μπολ και μαγειρεύουμε την φριτάτα μας σε μέτρια φωτιά.
Με ένα καπάκι αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο έτσι ώστε να ψηθεί και ή άλλη πλευρά.
Tip
Αντί για πεκορίνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα.
Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας.