Άκρως καλοκαιρινό το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας καθώς μαγειρεύουμε μακαρονάκι κοφτό με λαχανικά εποχής και τυρί φέτα.
Θα χρησιμοποιήσουμε κολοκυθάκια, μελιτζάνες τσακώνικες, φρέσκο βασιλικό, μουστάρδα και κατίκι.
Συνοδεύουμε με δροσερή ντοματοσαλάτα με αγγούρι και ελιές Καλαμών ή θρούμπες.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 15′ - 20′
Υλικά
400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
2 μέτρια κολοκυθάκια, σε κυβάκια, περίπου 2 εκ.
2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε κυβάκια, περίπου 2 εκ.
2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
3 κ.σ. κατίκι
300 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κυβάκια, περίπου 3 εκ.
ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε στην άκρη και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό που κρατήσαμε, τη μουστάρδα και το κατίκι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και της μουστάρδας, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και τη φέτα και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
Αντί για κατίκι προσθέτουμε στο μείγμα όποιο μαλακό αλοιφώδες τυρί όπως Philadelphia ή κάποιο ξινούτσικο.
Για μυρωδικό μπορούμε να σκορπίσουμε μαϊντανό ή άλλο της επιλογής μας.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #88» σε συνταγή Ντίνας Νικολάου.