Μία εξαιρετική χειμωνιάτικη συνταγή. Κοτόπουλο με πράσο που το μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα με λευκό βερμούτ.
Και αν αυτό μας ακούγεται κάπως διαφορετικό, μπορούμε να του προσθέσουμε υλικά που θα απογειώσουν το πιάτο μας.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 2 - 3
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 - 45 λεπτά
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο
3 πράσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 ποτήρι βερμούτ λευκό
500 ml ζωμός κοτόπουλο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ.ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τα 6 μπούτια κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και τσιγαρίζουμε για 7 - 8 λεπτά.
Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια μήκους όσο ένας φελός κρασιού.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πράσο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το πράσο για 12 - 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει, ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνουμε το βερμούτ, ξύσμα λεμονιού με τον χυμό του και τα 500 ml από τον ζωμό κοτόπουλο.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αυτή την φορά με την πέτσα προς τα πάνω.
Μόλις το φαγητό μας πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
Καλύπτουμε με το καπάκι χωρίς να κλείσουμε τελείως την κατσαρόλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Λίγο πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, κόβουμε το ματσάκι μαϊντανό ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Tip
Θέλουμε η πέτσα να τσιγαριστεί τόσο όσο να είναι τραγανή πριν βάλουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το πράσο το μαγειρεύουμε έως ότου πάρει ένα χλωμό χρώμα. Δεν θέλουμε να πάρει καφέ χρώμα.
Αν επιθυμούμε περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή μας υλικά όπως, ελιές πράσινες, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί, εστραγκόν, θυμάρι και σκόρδο.
Πηγή: The Guardian