Καλοκαίρι και γεμιστά πάνε χέρι - χέρι.
’Ετσι λοιπόν ετοιμάζουμε για το πιάτο ημέρας απίθανες κρύες ντομάτες γεμιστές, με ψιλοκομμένα όλα μας τα υλικά.
Την ψίχα της ντομάτας, αγγουράκι, πράσινη πιπεριά, λίγο κάπαρη, φιλετάκια αντζούγιας και ελιές. Την φέτα θα την περάσουμε στον τρίφτη. Στο τέλος θα πασπαλίσουμε με ρίγανη.
Ψωμί φρέσκο οπωσδήποτε.
Καλή όρεξη.
Υλικά
2 ντομάτες μετρίου μεγέθους
½ αγγούρι
1 πιπεριά πράσινη
500 γρ. κάπαρη
7-8 φιλέτα αντζούγιες
10-15 ελιές
120-150 γρ. φέτα
ρίγανη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα υλικά.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση κατά μήκος. Αδειάζουμε την ψίχα τους, την ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κατά μήκος. Μετά κόβουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενες λωρίδες και αφού κόψουμε την κάθε λωρίδα σε 4-5 λεπτά μπαστουνάκια, το ψιλοκόβουμε σε «καρεδάκια».
Σε ψιλά «καρεδάκια» κόβουμε, επίσης, την πιπεριά και τα φιλέτα αντζούγιας, (αφού αφαιρέσουμε πρώτα το κόκκαλο). Στο τέλος, ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τις ελιές, αφού τους έχουμε βγάλει το κουκούτσι.
Περνάμε την φέτα από τον τρίφτη και τη ρίχνουμε μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και τη ρίγανη στο μπολ με τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά και με το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες.
Τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε στάζοντας λίγο ελαιόλαδο και τρίβοντας λίγο πιπέρι.
Tip
Αν κάποια από τα υλικά δεν είναι του γούστου μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάποια άλλα που να μας αρέσουν.
Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα» σε συνταγές Γιώργου Τσελεμεντέ, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.