Αυτή την φορά το πιάτο ημέρας είναι vegan. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι την συγκεκριμένη συνταγή δεν θα την απολαύσουμε και όσοι τρώμε απ′ όλα τα καλούδια.
Θα μαγειρέψουμε λουκάνικα αραμπιάτα με ζυμαρικά. Χρησιμοποιούμε νόστιμα λουκάνικα χωρίς κρέας και ταλιατέλες με βάση το σιμιγδάλι που είναι χωρίς αυγά, αλλά δεν θα το καταλάβουμε στιγμή. Μαζί με λίγο σκόρδο, βασιλικό, πιπεριές τσίλι και τριμμένη παρμεζάνα vegan, το φαγητό μας απλά θα μας ενθουσιάσει.
Καλή όρεξη
Μερίδες: 4
Υλικά
1 πακέτο λουκάνικα vegan
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
500 γρ ταλιατέλες vegan
πιπεριές τσίλι
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
ζάχαρη
παρμεζάνα vegan
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Αδειάζουμε τον κιμά από το λουκάνικο (δεν θέλουμε το άντερο) στο τηγάνι, το σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και το τσιγαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσίλι, πετάμε τους σπόρους αν θέλουμε πιο ήπια γευση, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά για μερικά λεπτά.
Μόλις το λουκάνικο ροδίσει και γίνει τραγανό, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, έως και 40 λεπτά. Όσο περισσότερο το μαγειρεύουμε, τόσο καλύτερη θα είναι η γεύση μας.
Ψιλοκόβουμε τον βασιλικού και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μερικά ολόκληρα φύλλα και το ξύσμα από το λεμόνι. Κρατάμε μερικά μικρά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένη vegan παρμεζάνα.
Tip
Απολαμβάνουμε το φαγητό μας με κρασί vegan και μόλις τελειώσουμε φύγαμε για το συμπλήρωμα.