Μαγειρεύουμε ζουμερή μακαρονάδα με τόνο, κάπαρη και φρέσκια ντομάτα για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε σκορδάκι, ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, λίγο ξύδι για να δώσει ένταση στο φαγητό μας και πάπρικα καυτερή.
Τρώγεται και δροσερή.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15′
Μαγείρεμα: 10′
Υλικά
500 γρ. (1 πακέτο) σπαγγέτι
600 γρ. τόνος κονσέρβας, κατά προτίμηση από γυάλινο βαζάκι με λάδι, χοντροθρυμματισμένος
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη - την πετάμε)
100 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξύδι της αρεσκείας μας
1 κ.γ. πάπρικα, προτιμότερο καυτερή
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον τόνο, το σκόρδο, την ντομάτα και την κάπαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2′ - 3′, ίσα-ίσα να ζεσταθούν τα υλικά καλά και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη «σάλτσα» τόνου.
Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, περιχύνουμε με το ξίδι (αν το βάλουμε) και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #87» σε συνταγή Χριστόφορου Πέσκια.