Πιάτο ημέρας: Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

Γρήγορο και νόστιμο.
 Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα.
Foodstock via Getty Images/500px Plus
Μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα.

Απολαμβάνουμε μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε καρότα και πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ, ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, κάππαρη, μουστάρδα, μαϊντανό και άνηθο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 10′

Υλικά

1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά πένες ή άλλο μέτριου μεγέθους

2 καρότα, βρασμένα, σε μικρά καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ

2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

4-5 αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα

μαϊντανό, τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια ,ψιλοκομμένα

2-3 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες τόνο, σε νερό ή ελαιόλαδο, στραγγισμένο και κομματιασμένο

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τις στραγγίζουμε μέσα σε μεγάλο σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, για να κρυώσουν. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον τόνο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή τη φυλάμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να τη σερβίρουμε κρύα.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #207» σε συνταγή Βασίλη Καλλίδη.