Εξαιρετικό το πιάτο ημέρας και αυτής της εβδομάδας με μια απίθανη συνταγή. Απλή στην εκτέλεση και συγχρόνως πολύ γευστική.
Έτσι λοιπόν, μαγειρεύουμε αγαπημένο μοσχαρίσιο φιλέτο με χοντρό αλάτι μαζί με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Υλικά
4 φιλέτα μοσχαρίσια φιλέτα
1 κ.γ. χοντρό αλάτι ή ανθό αλατιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τα φιλέτα. Τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι ή τον ανθό αλατιού και τα πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ.
Για να τα ψήσουμε, ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου.
Ακουμπάμε επάνω στο δεντρολίβανο τα φιλέτα και τα ψήνουμε ανάλογα με την προτίμηση μας.
Tip
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τα ψήσουμε στην σχάρα ή το γκριλ.
Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet - Νόστιμα και light» σε συνταγή Βαγγέλη Δρίσκα.