Ψήνουμε μοναδική παστουρμαδόπιτα για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Θα προσθέσουμε ένταμ, γκούντα και γραβιέρα μαζί με φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες.
Συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα.
Καλή όρεξη.
Υλικά
20 γρ. παστουρμάς σε φέτες
50 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
50 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
30 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ντομάτα σε ροδέλες
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τον παστουρμά το τσιμένι και τον κόβουμε σε ψιλό καρεδάκι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον παστουρμά, προσθέτουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το πακέτο με τη σφολιάτα, κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερα ίσα κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο από μια ροδέλα ντομάτας, λίγη γέμιση και κλείνουμε ενώνοντας τις αντικριστές γωνίες.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε στο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 180 °C για 20-30 λεπτά περίπου.
Tip
Αν θέλουμε μπορούμε στο μείγμα παστουρμά - τυριών να ρίξουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική κουζίνα - Διά χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ», εκδόσεις Ι.Σιδέρης.