Πιάτο ημέρας: Ψάρι στο φούρνο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Συνοδεύουμε με χόρτα βραστά σαλάτα και λευκό αφράτο ρύζι.
Τσιπούρα ψητή με μανιτάρια και φρέσκα λαχανικά.
gbh007 via Getty Images
Τσιπούρα ψητή με μανιτάρια και φρέσκα λαχανικά.

Μαγειρεύουμε ψάρι στο φούρνο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας για το πιάτο ημέρας.

Επιλέγουμε φιλέτα πέρκας, μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου, σε μεγάλα κομμάτια. Θα προσθέσουμε σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, εστραγκόν, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με χόρτα βραστά σαλάτα και λευκό αφράτο ρύζι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Ψήσιμο: 20′

Υλικά

για το ψάρι

800 γρ. φιλέτα πέρκας, μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου, σε μεγάλα κομμάτια

500 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και χοντοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα μουστάρδας

50 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

1 λεμόνι, το ξύσμα

1 κ.σ. μουστάρδα, της αρεσκείας μας

1 κ.σ. εστραγκόν ξερό, τριμμένο

2 κ.γ. ρίγανη ξερή, κοπανισμένη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

για τη σάλτσα μουστάρδας

Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε για περίπου 1′-2′, μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα.

για το ψάρι

Σε ένα μέτριο ταψί, που ιδανικά χωράει το ψάρι σε μία στρώση, βάζουμε και ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τις φέτες ψαριού, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα.

Ψήνουμε για περίπου 15′-20′, μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εναλλακτικά αντί για εστραγκόν χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #94» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.