Ζυμαρικά περιλαμβάνει το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια συνταγή με ριγκατόνι, μπρόκολο, χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα που τα έχουμε καβουρδίσει και λούζα. Ενώ θα προσθέσουμε σκορδάκι και ξερό δυόσμο.
Καλή όρεξη
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι
100 γρ. λούζα σε φετάκια
600 γρ. μπρόκολο, χωρισμένα σε πολύ μικρά μπουκετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
1 κ.γ. δυόσμος ξερός, τριμμένος
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 3 λεπτά ίσα να μαλακώσει.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το αλλαντικό με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
Σκορπίζουμε τον δυόσμο, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε αν θέλουμε να επιλέξουμε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας, όπως απάκι ή μπέικον.
Συνοδεύουμε με ξινοτύρι και μια παντζαροσαλάτα.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - βιβλιοθήκη, λαχανικά του χειμώνα», σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.