Πιάτο ημέρας: Σαλάτα με κοτόπουλο, σπαράγγια και ντρέσινγκ από φυστίκια

Απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα, αλλά αξίζει τον κόπο.
The Washington Post via Getty Images

Τραγανό, γευστικό, πικάντικο, δροσερό και εντελώς πρωτότυπο το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας. Απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Απολαμβάνουμε μία συνταγή για σαλάτα κοτόπουλο, με σπαράγγια, κόλιανδρο, αγγούρι, αρακά, λίγο δυόσμο, σκορδάκι, φυστίκια και νουντλς με ντρέσινγκ απο φυστικοβούτυρο, μέλι, τζίντζερ και τσίλι σως.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

για την σαλάτα

4 μπούτια κοτόπουλο

100 γρ. σόμπα νουντλς

350 γρ. σπαράγγια

150 γρ. αρακά

1 αγγούρι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι κόλιανδρο

1 ματσάκι δυόσμο

1 χούφτα φυστίκια αλατισμένα θρυμματισμένα

3 μοσχολέμονα (κρατάμε λίγες φέτες για το σερβίρισμα)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι και πιπέρι

για το ντρέσινγκ

15 γρ. τζίντζερ ξεφλουδιμσένο και τριμμένο

50 γρ. φυστικοβούτυρο

2 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. τσίλι σως

1 κ.σ. σως σόγιας

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση

για το κοτόπουλο

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και τηγανίζουμε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.

Γυρνάμε το κοτόπουλο ώστε να ψηθεί και η άλλη μεριά.

Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο και μετά από 1 λεπτό τον χυμό από το ένα μοσχολέμονο.

Μαγειρεύουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά, ως ότου το κοτόπουλο μας είναι χρυσαφένιο.

για την σαλάτα

Αφαιρούμε τις άκρες από τα σπαράγγια και στην συνέχεια τα κόβουμε σε τέταρτα.

Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα νουντλς.

Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Λίγα λεπτά πριν τα σουρώσουμε ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά.

Στην συνέχεια σουρώνουμε τα υλικά μας από την κατσαρόλα και τους ρίχνουμε κρύο νερό.

για το ντρέσινγκ

Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί με ξύσμα και χυμό από τα μοσχολέμονα και μία κουταλιά νερό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αν θέλουμε περισότερη γλυκύτητα ή ένταση προσθέτουμε λίγο ακόμα μέλι και τσίλι σως.

για το στήσιμο

Παίρνουμε το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα νουντλς, τα σπαράγγια, τον αρακά, από πάνω το αγγούρι και το κοτόπουλο.

Συμπληρώνουμε με τα μυρωδικά μας (δυόσμο και κόλιανδρο) και το ντρέσινγκ.

Ολοκληρώνουμε με λίγα φυστίκια, έξτρα τσίλι σως και μερικές φέτες από μοσχολέμονο.

Πηγή: The Guardian