Μια διαφορετική συνταγή για σαλάτα του καίσαρα είναι η πρόταση μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Αντί για κοτόπουλο επιλέγουμε να την προσφέρουμε με αγαπημένο τορτελίνι.
Εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία της, όσο για την γεύση της, νομίζω πως δύσκολα θα αποφύγουμε αυτό που λέμε «συμπλήρωμα».
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά
250 γρ. τορτελίνι με τυρί
5 - 6 φύλλα μαρουλιού
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 φιλετάκια ααντζούγιας σε λάδι
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1κ.γ. γούστερ σος
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.γ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε γαι να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
για το ντρέσινγκ
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, την γούστερ σος, τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα.
Πολτοποιούμε με το πιρούνι τα φιλετάκια αντζούγιας και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε. Ξεπλένουμε το μαρούλι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας.
για το στήσιμο
Βάζουμε σε ένα μπολ το μαρούλι, τα τορτελίνι, το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.