Πιάτο ημέρας: Συκώτι μοσχαρίσιο με μανιτάρια στη λαδόκολλα

Αν θέλουμε προσθέτουμε και δύο με τρεις κύβους κεφαλοτύρι.
Krit of Studio OMG via Getty Images

Αγαπημένο φαγητό, ξεκάθαρα. Πολυβιταμίνη, γεμάτο θρεπτικές αξίες, αδιαπραγμάτευτο. Όσο για την συνταγή μας, απλή και γευστικότατη.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε συκώτι μοσχαρίσιο στην λαδόκολλα μαζί με μανιτάρια, κρεμμυδάκι, λίγο σκόρδο, λευκό κρασί και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Με μια σαλάτα ντομάτα από δίπλα για να δίνει δροσιά στο κρέας και έχουμε το τέλειο πιάτο ημέρας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. μαϊντανό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λαδόκολλα

Εκτέλεση

Πλένουμε το συκώτι και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το συκώτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη για να κρυώσουν λίγο.

Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα. Απλώνουμε το ένα και τοποθετούμε στο κέντρο μια φέτα συκώτι. Πάνω στην φέτα βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών. Διπλώνουμε καλά την λαδόκολλα σε πακετάκι και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να έχουμε τέσσερις μερίδες.

Τοποθετούμε τα πακετάκια στο ταψί και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε το συκώτι μέσα στην λαδόκολλα.

Tip

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε πακετάκι και δύο - τρείς κύβους κεφαλοτύρι.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...τα μεζεδάκια της παρέας», εκδόσεις Φυτράκη, σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.