Αυτή την εβδομάδα το πιάτο ημέρας είναι σνίτσελ και μάλιστα αποφασίσαμε να το «πειράξουμε» λίγο.
Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια συνταγή με σνίτσελ μοσχαρίσια, μαριναρισμένα σε κρασί, τυλιγμένα σε φύλλο κρούστας και πασπαλισμένα με σουσάμι. Ενώ θα προσθέσουμε χοντροκομμένο κεφαλοτύρι, ντοματούλα ψιλοκομμένη και ρίγανη.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 45 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Υλικά
1/2 κιλό φύλλα κρούστας
1/2 κιλό σνίτσελ μοσχαρίσια
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σνίτσελ στα τέσσερα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το κρασί και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα στην μαρινάτα.
Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στα δύο, παίρνουμε δύο κομμάτια φύλλου και τα αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου ένα κομμάτι σνίτσελ. Πασπαλίζουμε με τυρί, ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγη ρίγανη. Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου, το διπλώνουμε σε πακετάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σνίτσελ.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και τοποθετούμε τα πακετάκια. Τα αλείφουμε με λάδι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μοσχαρίσια σνίτσελ με χοιρινά.
Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...τα μεζεδάκια της παρέας», σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χτριστοφόρου, εκδόσεις Φυτράκη.