Πιάτο ημέρας: Σουβλάκια θαλασσινών με δύο ειδών ρύζι

Δεν θέλουν πολύ χρόνο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν.
Joff Lee via Getty Images

Στο πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας μπαίνουμε στην κουζίνα, φτιάχνουμε σουβλάκια θαλασσινών, τα ψήνουμε στο γκριλ και τα σερβίρουμε με δύο ειδών ρύζι. Άγριο και μπασμάτι.

Για την μαρινάδα θα χρησιμοποιήσουμε μαϊντανό, άνηθο, σκορδάκι, χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και λευκό κρασί.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Υλικά

500 γρ. γαρίδες Νο 4

500 γρ. φιλέτο πέρκας

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

4 κ.σ ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ανάμεικτο βρασμένο μπασμάτι και άγριο ρύζι

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο ψαριού.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί, το μαϊντανό, τον άνηθο, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ. Αλατίζουμε και μαρινάρουμε τις γαρίδες και το ψάρι αφήνοντας τα σκεπασμένα στο ψυγείο για 20 - 30 λεπτά.

Περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια τις γαρίδες και τα κομμάτια ψαριού και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ από όλες τις πλευρές. Δεν θέλουν πολύ χρόνο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν. 4-5 λεπτά ανάλογα και με το πως είναι κομμένα τα κομμάτια.

Σερβίρουμε με το ρύζι που έχουμε βράσει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ροδέλες από κολοκυθάκια τις οποίες περνάμε εναλλάξ με τα θαλασσινά στο σουβλάκι.

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet» σε συνταγή Βαγγέλη Δρίσκα.