Πιάτο ημέρας: Σπαγγέτι ολικής άλεσης με δροσερή σάλτσα ντομάτας

Καλοκαιρινές γεύσεις και μυρωδιές παρέα σε ένα πιάτο.
Dieter Scholze / EyeEm via Getty Images

Δεν θα μπορούσαμε να μην μαγειρέψουμε μια συνταγή για ζυμαρικά με όλες τις καλοκαιρινές γεύσεις και μυρωδιές παρέα σε ένα πιάτο.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάππαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, κρεμμύδι και μπαλσάμικο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)

4 ώριμες ντομάτες

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

Ξεπλένουμε την κάππαρη από την άλμη και την ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ντομάτες με την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Τα ανακατεύουμε με την δροσερή σάλτσα και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet - Νόστιμα και light» σε συνταγή Βαγγέλη Δρίσκα.