Πιάτο ημέρας: Σπαγγέτι πουτανέσκα με τόνο ή σαρδέλες

Γεύσεις, αρώματα και μυρωδιές της Μεσογείου.
Getty

Πρόκειται για μία απλή συνταγή ζυμαρικών, γεμάτη γεύσεις, αρώματα και μυρωδιές της Μεσογείου.

Αναμφίβολα από τις καλύτερες προτάσεις για πιάτο ημέρας, αφού σε 35 λεπτά απολαμβάνουμε το τέλειο φαγητό ενώ όλα γίνονται σε ένα μόνο σκεύος. Οπότε γλιτώνουμε και την ταλαιπωρία της λάντζας.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

6 αντζούγιες μαζί με 1 κ.σ. λάδι από την συσκευασία

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

ντοματάκια 2 κονσέρβες των 400 γρ.

900 ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)

125 γρ. τόνο ή σαρδέλες

1 χούφτα ελιές μαύρες κομμένες στη μέση

2 1/2 κ.γ κάπαρη

1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σ′ ένα μεγάλο τηγάνι ανακατεύουμε τις αντζούγιες με τολάδι που έχουμε κρατήσει από την συσκευασία με το σκόρδο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπούκοβο, τα ντοματάκια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με 1/2 κ.γ. αλάτι μέχρι να βράσουν.

Πιέζουμε λίγο τα ζυμαρικά μας μέσα στην σάλτσα χωρίς όμως να τα σπάσουμε.

Μόλις κάτσουν τα ζυμαρικά μαγειρεύουμε για 15 με 16 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Θέλουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε και την σάλτσα μας να κρατάει.

Ρίχνουμε τον τόνο ή τις σαρδέλες, τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε απαλά.

Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με την γεύση που θέλουμε.

Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Tip

Μπορούμε αντί για σπαγγέτι να επιλέξουμε λινγκουίνι ή μπουκατίνι.

Πηγή: Red