Μαγειρεύουμε ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε ξύσμα από λεμόνι, μαύρες ελιές, κουκουνάρι και θα πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 10′-20′
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
1 λεμόνι, ξύσμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση
2 κ.γ. κουκουνάρι
6-7 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμόνι, το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 – 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο - τεύχος #46» σε συνταγή Μυρσίνης Λαμπράκη.